Sunday, May 13, 2012

Melarikan diri seketika!

Semuanya bermula masa tangan dok gatal-gatal nak klik tentang hotel. I rarely stay in the hotel sebab rasa macam dah muak pon ada sebab a few years back masa dok jadi JU, selalu benor dok hotel sampai mau muntah ijo.. Kakakka. Jadi macam, ala.. malas mau dok hotel.. lagi pun kena bayau.. kalau hat kursus tu suma pree... tehehe.. 

Jadi masa dok dalam pantang, kan ke asek honline.. macam-macam aku layan, dari movie sampai ke shopping online. Entah  naper tetiba gedik dok klik Agoda.Com. Before this pernah jugak tengok masa dok survey hotel in Medan, tapi time tu nak cuba tak baper nak berani. So, I asked my facebookers about Agoda and they told me it's reliable. Maka baru berani ok. Nak mula jejauh macam ketakutan gitu, so kita mulakan dengan Penang. Tengok harga asal room rate memang menakutkan actually, tapi bila tengok kat Agoda, giler kentang dia punye diskon, tanjat boboi. So, I chose the one yang rasa macam best dan tak banyak rungutan dari orang ramai. Macam mana nak tau service depa ni.. kacang sajok.. korang pergi sini

Just type the name of the hotel, dia akan publish feedbacks dari customers yang pernah duduk kat hotel tu. At first nak try dekat Copthorne sebab ada Toy Museum kat situ, tapi feedbacks dari mereka yang pernah duduk situ macam tak baper nak syok and kolam dia pun tak baper jelita, maka kensel la. Maka Bayview Beach Resort kat Feringghi la menjadi pilihan sebab tengok kolam renang dia jelita dan kacak ok. Kuikuikui. Hard Rock lagi merembes sebenarnya, tapi harga selepas diskon pun masih buat aku rasa miskin, maka tak jadi amek Hard Rock... hard for me to click the X sign there sebagai tanda tamo pilih ok.. huwaaaaaaaaaaa.. Sakap banyak tak guna.. mari cuci mata lar..

Ini biliknye.. katil double is sangat besar ok. The six of us titon secara berjemaah dan akhirnya the Papa sakit badan sebab tidur kurang selesa.. akakka.. Tu la.. mo amek family room tamo.. jadi bertabah je lar..

Ini bilik air.. leh gagah.. takde yang superb pon.. sama cam other hotels yang den pernah duduk..

Comel la susun gini..

Ini amek gambo syok sendiri.. bajet cam jelita je amek gambo dalam bilik air.. akkaka

Dah puas cuci mata dalam bilik, jom keluar plak. Ada banyak la aktiviti kalau kita nak join. Ada fulus suma jadi ok. Ada kids center, gymnasium.. just name it.. they have them all.. akkakaka

Sapa mo naik kuda pun bole.. ini di luar kawasan gated area.


Ini still dalam kawasan.. Cantik la jugak.. 

Ini pulak swimming pool just for kiddies including babies.. ada divider kat tengah tu. So, kalau toddlers bule la join belah sinun ok..

Ini untuk orang besar.. sangat rugi tak pergi swimming kalau datang sini. Kat tengah-tengah tu adalah Sunken Bar. Leh beli air.. my kekanak riang told me.. "Mama.. kita kalau nak air, amek aje.. lepas tu habaq nombot bilik.." Ye la.. amek saja ye.. depa cekap ok.. akkakka

Ini tempat berjakuzi.. Aaa..rugi tak men sini.. kekanak riang la syok men..

Teruja sakan.. tang ni cetek sikit.. belah sinun sangat dalam..

This is the tempat makan area.. Harga dia per pax depends on the meal lar.. mother's day ada special promo kot.. kehkehkeh

Sini pulak kalau nak makan foodies ala-ala Bollywood. Tak masuk pun, just syok sendiri amek gambar sajok..

Eh.. dabis dah gambar.. Ada lagi.. tapi next time la kalau den rajin. Ok la.. ehhh.. ada satu lagi sebab naper we ol pegi sini.. Kehkehkeh.. We were celebrating Hyder's 100 DAYS OLD! Yeebaa Areebaaa.. 

Ok Bai!

5 comments:

luqman zakaria said...

arep pon pernah stay sini 2 hari ..boleh tahan la kan..petang2 lepak kat beach..hehe..

Ah Win said...

stay kat hotel masa bertugas + collegue x sama rasa dgn duduk hotel dgn famili tersayang

~yg penting feeling2 tu ade lain

Ticer Syah said...

@luqman Zakaria:
bes kan bila bawak family mai sini.. depa hepi kita pon syok.. kakakaka.. kekanak riang kata mo datang lagi.. pitam mak jemah..

@ah win:
btoi lor..kalau dengan kengkawan kita syok sbb pasan mcm orang bujang.. hahahha. dengan family rasa macam the bonding tu kukuh lg.. no need to think about laundry, spring clean bla bla bla.. and the list go on.. mai sini hepi manjang.. kakakak.. abes kuat pon gaduh2 ngan kekanak riang.. kena pegi lg next time..

kalau mau feeling2.. kena pegi dua orang je lar.. akkakakak

Ah Win said...

of kos..simpan duit wat pe..bkn leh bwk masuk kubo pun...spend..spend...

lalalallalalalala

Ticer Syah said...

kakakak.. last2 tinggal spenda oi kalau dok spend spend spend.. akkakak

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails