Wednesday, April 4, 2012

Sapa nak jaga dalam pantang nih???

Itulah persoalan yang timbul bila aku disahkan pregnant tahun lepas. Pening lalat sebab nak balik Melaka suruh Omak jaga macam menyusahkan diri aku dan juga Omak. Kalau dok rumah ibu mertuaku pun macam menyusahkan jugak. Maklumlah both my in-laws dah tua dan tak sihat, malas la nak susahkan mereka kan. Lagipun, kanak-kanak riang dah sekolah semuanya. Risau plak kalau biarkan mereka dengan Encik Hubby, kang pening lalat plak laki den. Nanti I mishhhh him juga.. (tu sebenarnye kan..ececece).

So, what did I do... google the net, cari service perkhidmatan menjaga orang dalam pantang. Mahal giler. Suma main riban-riban. Ada sampai 5k.. nak pisan aku tengok harga. Agak-agak la nak letak harga pon. Cikenlitel sungguh. Lepas tu macam dah fed-up kan, a friend of mine suggested me to Ummi. Terus saja call masa awal bulan 11. Due bulan 2. Nasib baiklah beliau free at that time. Syukur alhamdullilah.

This is her. And I looked like... pfffttt... T_T

Ummi ni dia jaga aku pagi sampai petang bersama menantu dia. Actually she supposed to sleep at my house. Tapi kebetulan aku bersalin terawal dan clash dengan sorang lagi client dia. Jadi kena la share. Ummi mai rumah aku pagi dan urut serta tungku and cook for me, then dia pergi rumah the other lady sementara tu her menantu tolong jaga aku, kemas rumah sikit-sikit, then belah petang, the menantu, Nana, urut and tungku me plak. Bila Encik Hubby balik at six, Nana pun pulang. Gitulah rutin mereka selama dua puluh hari. Kita boleh pilih sama ada nak amek 20 days or 44 days. Depends on you and your budget.

Perkhidmatan Ummi ni boleh dikatakan bagus sebab bukan aje dia urut and tungku pagi petang, masakan turut dimasak untuk kita. Jadi takde lah kita pening nak masak ke haper kan. Mandi baby pon dia tolong, then masa nak dekat habis kontrak tu, siap buat mandi lulur and bertangas. Hehehe.. Semuanya included in the package. Selain daripada tu, cukur kepala pun Ummi boleh buat. Mudah kan?

Hello.. saya jadi mangsa maktok Ummi okeh.. huwaaaaaaa.. tak encem dah saya.. hukshuks

Tapi saya tetap kacak kan.. kihh!!

Jadi, untuk orang yang tidak punya sapa nak jaga dalam pantang ni (ayat sedih), bolehlah mendapatkan perkhidmatan macam ni. Cuma kena book awal aje supaya tidak clash dengan orang lain. Maklumle, bersalin ni bukan ikut date kan. Macam aku ni terbersalin dua minggu awal. Jadi kena la share nak tak nak pun.

Kalau ada orang nak jaga macam MIL or your own mother tu, kira beruntunglah kamu. Boleh jimat la kan. Hehehe..

Sekian, selamat berpantang kepada sesiapa yang dalam pantang tu noh.. Kehkehkeh

24 comments:

shahjiehan said...

aih... nk sama

Ticer Syah said...

kekeke.. mau sungguh kaa.. kalau mau emel km sini,km bg no. phone ummi

syahjehan78@yahoo.com

Cik Adieb said...

Menggoda lah mata baby :D

Ticer Syah said...

itu mata nak titon dah tu..kakakka

Anonymous said...

minta tolong nak no. tel Puan ummi tu.. Wife sy nak bersalin bulan 5 ni... tolong... xde org jaga lagi... razizam@mail.com 0197584779 terima kasih...

myaishahhafiz said...

salam bleh bg no fon ummi x?
sya memerlukan perkhidmatan ummi
tolg email kpd sya myaishahhafiz@gmail.com.mu

Ticer Syah said...

ok done~

Anonymous said...

Hi, I Ada email u nk mintak number ummi thru verdure.co@gmail.com. Dapat tak?

Ticer Syah said...

halu.. mai amek tang ni.. kuikuikui.. sbb dalam emel ntah mana pegi.. kompem terdelete masa buat pemusnahan mesej2 dr pesbuk secara berjemaah..

Ada 2 numbers..

1. 014-9699424
2. 019-5512440

kalau bole call terus sbb dia ni bz lady maa.. bulan posa ni katanya ada kat brunei.. hehe.. sapa cepat dia dapat lor.. selamat mencoba.. hihi

Anonymous said...

assalam.,...berape ummi nyer package ni...leh ker share coz ngah mencari gak ni

Anonymous said...

assalam,..baper ummi ni nyer package??hope boleh share package dia coz tgh mencari ni

LYNN ANUAR said...

Salam..blh minta no ummi tu utk kawan yg tgh pantang..kesian dia operate tp x de org jaga esp bab sediakn mkn tu..email to me chelynn1122@yahoo.com..tqvm

LYNN ANUAR said...

Salam..blh bg no ummi utk kawan yg brpantang tp x de org jaga..kesian dia..email me asmalina1122@gmail.com..tqvm

Anonymous said...

Salam, blh x tau range harga nye utk sehari?thanks

Ticer Syah said...

range dalam rm60 sehari lebih kurang.. hihi

Anonymous said...

Ummi ni org mane ye?

Anonymous said...

Kak, leh sy mtk detail psl ummi ni? Ingat nk amik dia jaga dlm pantang...hubby mtk detail ;)

julie said...

salam...boleh tau detail pasal ummi nie...harga, cover area mana, no phone, dll...terima kasih...

julie said...

salam...boleh tahu pasal ummi nie tak...harganya, no phone, cover area mana...terima kasih

Anonymous said...

kak..nk tya, kat mana ummi ni tinggal? kita kat mlka..sat g ummi tu kat kedah ke..pening kita...huhuh


-nur-

Ticer Syah said...

salam nur and others.

her number is as below


1. 014-9699424
2. 019-5512440

ce try dua2. she lives in kedah but she doesnt mind to give her services anywhere you wish. just book early. tu aje :)

Laparpo Fatakunsi said...

Salam,..isteri sy mencari org yg leh jaga dia berpantang dari pagi sampai petang je, sbb sy keje ofis hour,blah mlm sy ada...selama 2 minggu..kami di bukit mertajam..boleh bantu? email sy ahmad_aswad@usm.my

Laparpo Fatakunsi said...

Salam,..isteri sy mencari org yg leh jaga dia berpantang dari pagi sampai petang je, sbb sy keje ofis hour,blah mlm sy ada...selama 2 minggu..kami di bukit mertajam..boleh bantu? email sy ahmad_aswad@usm.my

Amalina said...

Salam sis..ummi ni cover area aloq staq dak.. Nak contact no dia boleh? Boleh email dekat saya amalinafirdausi1@gmail.com

Saya harap sis boleh bantu saya.. Terima kasih

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails