Friday, December 31, 2010

Cerita Balik Melaka : Salut Kusyen di Akhbar Auto Cushion


Boleh contact mereka dan tanya dengan nada manja di nombor tertera..kakakak


Sarung kusyen keretaku memang tak boleh blah dah. Kena letakkan macam mattress kecil kat seat belakang nak cover kehodohan seat kat belakang. Tapi itu tempat duduk, tempat sandar tu memang tak boleh nak cover. Sungguh memalukan kalau orang nak tumpang, dan Omak as usual jadi penceramah bebas kalau tengok seat kereta aku. Maklumla kanak-kanak riang yang kurang berdisiplin semasa di dalam kereta. Aku tabik kalau ada parents yang mengharamkan sebarang jenis pemakanan semasa kenderaan sedang berjalan dan aku sungguh fail bab itu.. Huhuhu.. jadi takde harapan nak jadi Ibu Mithali dalam masa terdekat nih..kuikuikui.

Oleh sebab dah kepam sangat seat kereta ni, maka timbullah cita-cita yang sebenarnya diterbitkan oleh Omak setelah kak iparku memakaikan baju baru pada seat Exora beliau. Oh.. nasib baek kak iparku punya abang ipar.. eh..faham tak.. my SIL punya BIL.. means that kakak kepada kakak ipar punya suami.. faham? Oh..tak faham..takpe la.. buat-buat faham je la.. So, balik pada cerita asal, my SIL punya BIL ada bukak kedai sarung kusyen kereta. So, bila menggunakan kabel yang sedia ada, ada harapan la nak dapat murah..kakkaka..

Selain daripada kusyen kereta, kedai ni turut menyediakan perkhidmatan membaiki sofa kat rumah... So, leh la tempah mana-mana yang patut. Kalau tengok korangnye set jati dah sadis sangat, leh anto kat kedai ni, nanti dia akan repair dan beri the best price ever. Jangan lupa sakap korang dapat tau kedai ni kat blog aku okeh..kakakak..leh aku mintak komisen bantal peluk sebijik...kakakakak


Nahhh..pilih aja deh..

So, kat sini ada disediakan katalog untuk korang pilih corak atau kaler yang korang mau. Just choose and they will tell you the price. Aku amek hat paling biasa..kehkehkeh.. Namun, aku suntik sedikit kelainan (macamlah lain sangat.. ko tu memang dah outdated..akkakak)


Aku pilih kaler itam benang merah.. sport la kunun....kehkehkeh.. janji ada..kete ko ada benang merah? Kahkahkah.. gelak riak... kakakkak

Early in the morning, dah terpacak depan kedai. Tokey baru bukak pintu depan, tapi tiada orang nampaknye. Pergh..berkobar-kobar den.


Ni kedai dia, in front of Hospital Besar Melaka.


Kereta hendaklah diparkir dibelakang kedai...


Sudah kusam seat keretaku ini...kesiannn...

Pagi tu aku tinggalkan aje kereta kat kedai. Terus balik rumah dan pergi KL untuk misi menyelamatkan si Tiny. Ada ke patut si Arrpek tertinggal renab dia sekor kat KL. Kijam-kijam.. tapi amek jugak kesempatan berjimba-jimba kat Ikea sambil makan Kok Kak..kakakka

Petang tu tengok nahh..sudah siap. The next day bawak kereta pergi basuh sambil mengenakan asap Nano Mist di Tesco. Owh..lupa nak amek gambar banyak-banyak kat kedai kereta sebab masa tu bawa rakyat jelata yang super ramai dan tak sempat la nak bercamwhoring..kesiannn..


Balik dari Tesco dalam operasi membasuh kereta... cumil kan.. ooohhh..sudah tembun rupanya wajahku... double chin kelihatan di situ T_T


Rasa macam esklusip lak bila bubuh PVC nih..nak boh kulit makan riban.. pergh..tak menahan..kakakak


This is what I meant.. benang merah..yeebaaa..cumil bangatttt!!! Perasan sendiri adalah lebih baik..kakakak

Posting akan disambung lagi malam karang..sekarang ni nak pergi jimba-jimba di Penang mencari handbag...kakakaka.. nak bukak skolah ingat kanak-kanak aje ke boleh beg baru..aku pun nak beg baru.. Laling.. cepattt..JOMMMM!!! Nak handbag plisss!!!

5 comments:

OngZ@i M@laYa 77 said...

Salam, nak tanya still ada contact number kdai ni tak? no phone yg dlm pic tu dah x guna dah..

Anonymous said...

Hey! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be okay. I'm absolutely enjoying
your blog and look forward to new posts.

Feel free to visit my blog post - bock of ra kostenlos spielen

ziela zainal said...

Salam ada bt untk cover atap blah dlm..pm harga

hati aishah said...

buat cm ni bpe rat ye

Anonymous said...

salam. mahal tak harga nya?

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails