Saturday, January 2, 2010

Last menet shopping!

Seperti biasa, last minit shopping memang mencabar! Sampaikan rela untuk queue panjang, macam adventure plak bila queue pepanjang nih! Ditambahkan lagi dengan perangai Encik Salman macam haper aje sebab kebohsanan tunggu line. Dan dekat kaunter pembayaran mesti ada rak-rak yang jual macam-macam kan. Mengguda jiwa raga kanak-kanak riang! Aku cukup benci tengok rak-rak ni. Ada ke patut diletakkan coklat Kinder Bueno berbentuk telur tuh! Sungguh mahal tak hengat. RM 3.50 untuk sebiji telur coklat.. di mana dengan RM 3.50 aku boleh dapat satu tray telur ayam boleh dimakan untuk seminggu! Sungguh HOH! Mencik aku! Dan seperti biasa Encik Salman akan menjadi center of attention.. kerana dia ni attention seeker! Dia akan jerit-jerit dan lari-lari sampai letih aku kejar dia dengan high heels nih!

Dia buat macam tu hanya kerana telur si Kinder Bueno! Papa seperti biasa terpaksa la bagi juga sebab tamo drop the waterface. Dan menghangenkan lagi apabila bila dah bayar, dia buat derk aje kat coklat telur tu! Hoh! Rasa macam nak geget aje budak nih.. huhuhu..

Plan asal:

Nak beli ini aje.. tapi..tetiba..

"Eh, nugget dabis.."
"Lah, mayonaise dah takde kan"
"Hmm..ayam tinggal baper ketul aje..beli la sekor"

dan macam-macam lagi lah!

Dan akhirnya pelan nak beli stationery set untuk Adam dan Naufal yang hanya berharga RM 7.99 setiap satu bertukar menjadi RM 138.60 disebabkan penambahan barang-barang lain yang tak masuk list! Sebab itu shopping list sangat penting. Bila berjalan bersama kekanak riang ni, ada saja cukai kita kena layan.

Sikit-sikit lama-lama jadi bukit! Adoiii!

4 comments:

zainon said...

Anak kak yg kecik sebaya Salman. 2x5 le perangai mrk. Dr rmh dah janji nak ikut cakap mak ayah tp JANJI BUDAKK!!!! Kdg2 bkn letih beli brg tp letih kejar depa. 2 yg kdg2 bila nak shopping,tinggalkan je dgn pengasuh. Mak & ayah,'menjongket' sakan le...

.: mama cute :. said...

mmg pon..kadang2 kami tinggalkan juga kat rumah mak tok depa..ekkekeke. rumah pengasuh dia tamo duduk.. rumah mak tok aje dia layan..kuikuikui

kalau mak ayah kuar, aiyaa.romantika d amour la jawabnye..kuikui..bes bes

Ateh said...

aku baru je shopping gak..utk barang dapur...huhuhu..mau abis 280 hengget...ari sebelumnya shopping makanan renab je dah 80 hengget lebih...aduh...memang banyak mahal barang skrg ni...huhuhu...kalu pi ngan anak aku..confirm lagi panjang bil nanti..huhuhu

.: mama cute :. said...

anak ko tu mmg hi taste.. beg skola pon rege selatot lebey..wakakak..c adamnye beg skola tiga plo hengget..jatuh taraf ini taun..sbb tatak uwang..kuikuikui.. last year beg dia lapan plo hengget.. baju pon pakai brand kamdar aje..last year brand kiki lala..kuang kuang kuang

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails