Wednesday, January 6, 2010

Kurang kasih sayang!

Kat taman aku ni banyak bebenor menatang yang kurang kasih sayang. Kalau time malam-malam, si kambing spesis biri-biri mesti lalu lalang kat area taman we all nak manja-manjaan ngan pokok..then sambil selam minum air, dewang pong ngap ngap pokok-pokok bunga yang baru nak tangkap somel kat area we all. Tensen kengkadang nengok tuan punya kambing bebiri nih sebab tak reti nak jaga menatang sendiri. Aku sembelih baru tau..wakakakka

Lagi satu menatang yang suker berpelesaran kat taman we all ni , si kerbau and the gang. Punya la banyak....kengkadang sampai doplo ekor sekali berhijrah. Saja je muka depa pi lepak-lepak tepi jalan sambil meninggalkan jejak kasih depa... hoh..tau ke apakah jejak kasih depa? Tahi depa la deiii..waakkaka.sengal tol. Dan pemandu-pemandu super hebat kat taman ni terpaksa la menggunakan skill yang super hebat untuk mengelakkan diri dari melanggari segala hasil sisa buangan pepejal menatang bernama kerbau and the gang nih..kuikuikui..Dan tahun lepas ada kes tuan punya kerbau buat laporan polis di atas kematian kesemua kerbau-kerbau dia yang berpuluh-puluh ekor tu. Dakwa pemilik kobau tu.. penduduk taman ni racun menatang dia. Padahal orang dok racun sebab rumput dah panjang. Mana nak pi tau la kebau ko nak makan. Lengkali sediakan rumput sendiri. Sendiri malas jaga dan nak amek tau, nak salahkan orang plak.

Oh, ada satu lagi menatang yang suka bangat lepak dan round-round ukur jalan kat taman kitaorang ni.... Nama dia kuceng. Ntah sapa ponya kucing pujaan ntah. Selalu datang umah aku plak menatang ni. Pehtu encik Hubby bagi plak susu kat dia. Lagi la naik lemak and the kids macam sonok tak hengat nampak the cat..
"Bleh dak kita bela kucing?"
"Nanti dulu laaaaa"
Aiyaaa..suda demand nak menatang plak anak-anak aku nih! Depa ni takkan tak tau kalau ada menatang kat rumah kan ke susah ke mana-mana.


Amboi sakan ko minum ye.. Tuan ko tak feed ko eh hari ni?


Suda kenyang tumpang baring plak..hoh la kucing nih..geget baru tau.. Pi la balik kat tuan ko jugak. Asik curik daging ayam aku yang diperap enak atau apa2 yang bole ko makan.Sungguh hoh kucing ni.

Oh..suda ngantuk ni.. asal malam je ngantuk..asal ngantuk je malam... wakakakka

6 comments:

nik awin said...

tempat aku manyak vavi..nak datang pet,silalah..nnt kami bukak petting zoo

.: mama cute :. said...

vavi tamo la.. walaupon dia kaler ponk..aku ttp tak sukak..wakkakkaa

ONE ZABA said...

nanti sang kucen tu boleh la tinggalkan harta karun bawah kerusi.

emencer said...

comelnyer kucennnnnnn tu!

.: mama cute :. said...

oneZ: kan bes kalo real..kekeke

emencer:
mmg comel..seb bek kucen orang.kalo tak dah wat rete..tp kucen ni suka bebenor curi makanan kat umah nih..hoh sungguh!

Ateh said...

ko tau ke sape punya tuan itew kuceng...apsal dia x jaga kuceng dia tu...x per..nanti balik melaka ko dapat renab utk salman...kekekekek

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails