Tuesday, December 15, 2009

What the ....? fill in the blank with the correct word!


Sudah dua hari tak layan FB and as usual bila online dah tentu la peminat-peminatku dari FB akan memenuhi ruang emailku..kadang-kadang beratus-ratus..kadang-kadang tak sampai seratus. Tapi jenuh jugak mau ku lihat satu persatu..haha..

Sedang aku membelek email-email dari FB ni tetiba ada plak anjing menyalak kat aku..giler nye ganas.. bahasa ganas walaupun muka tak ganas..spesis apakah ini? Poodle mungkin? Bulldog? Aku assume ianya poodle..sebab poodle cute tapi agak garang..hahahah..

Aku dimarahi dengan dasat hanya sebab aku tulis ayat ni kat gambo kawan aku di FB..

"Awat hang tutup mata..takkan malu weh...haha"

Dan aku dihidangkan dengan salakan yang maha hebat seperti ini..
"Alo perempuan..pleasela, aku tak suke ko komen2 kat fb laki aku faham! ..laki aku ada ke sebuk2 komen kat fb ko?? laki aku bukan letak pic ni utk ko komen, setakat ko tgk, tgkla.. ada laki aku soh komen ker??"
"jgn ko pk aku suke sngt ko komen ttg laki aku.. kau ada laki kan?? so..jaga laki ko sendiri ok??"

Hek eleh..apa barang la nak jeles-jeles.. Macam laki ko sehebat lelaki ini...

Oh Robert! Haha..

Kalau tak sama ngan si Robert ni pon, nak banding ngan Encik Hubby aku yang encem lagi bergaya ni, laki ko still kat tangga paling bawah ok. Dan kalau nak ikut perangai pon..sebab aku kenal laki ko dari skola menengah maa.. hubby aku ni berganda-ganda baiknya dari ko dan juga laki ko.

Apa pun, ruang FB ni agak tak sesuai la untuk spesis poodle macam ko nih. Selayaknya ko bukak akaun FB dan jangan add orang lain selain ko dan laki ko. So boleh la ko hantar bermacam jenis mesej kat laki ko.. tanpa orang lain tau, then laki ko balas, then ko balas balik, then laki ko balas polak, then ko balas polak.. pastu sambung main kat rumah plak..main la apa pon..congkak kaa.. pat-pat siku lipat kaaa...apa ka..wakakaka...

Ni tidak..orang berFB..ko pon sebuk nak FB, pehtu nak jeles tak hengat..kot-kot la aku tulis kat laki hang tu sayang kaa.. (aiyooo..mau muntah ijo aku..) chenta kaa..(errkkk...pisan..) hang nak marah takpe la kan..aku pon tau la..bodo piang sungguh hang nih..

Jadi aku nasihatkan kat hang.. rentikan la account FB laki ko tu..tak berbaloi la nak jeles-jeles ngan aku ni yang dah tentu vogue tahap Princess nih. Susah juga jadi orang comel dan vogue nih kan.. What to do? God has created me like this. I never wanted to be like this..but then, God is Great! Aku sangat bersyukur di atas ciptaannya. Kulit hitam pon takpe, janji ati mau baik.. tarak dengki and jeles ngan olang tak tentu pasal..kuikuikui..

So, korang..macam mana nak dijinakkan si poodle nih.. Oh..senang saja, either aku delete dia dari account FB aku..atau..atau..aku WAR saja deh..tapi macam tak berbaloi nak main Mafia War ngan dia sebab... dia bukan Robert.. sungguh tak berbaloi..wakakkakaka...

Dan hasil dari salakan yang dasat itu juga, aku menjadi macam selebriti plak malam tadi.. huhu.. begitu ramai peminat-peminatku..chewah yang mengomen dengan penuh perasaan..wakakkaka..Nasib baik korang terer menggunakan butang komen sebab ada orang tak tau function button komen tuh..waakkaka... Bak kata Supiudin..pecah rekod ini malam..komen terpanjang yang aku terima sebanyak 41 comments.. giler kentangnye ramai..penat gak aku merempit melayan peminat-peminat..awww..sila letakkan Tupperware di tepi anda untuk muntah ijo..


Moral of the story..ketahuilah sebab musabab anda untuk berkecimpung di dalam FB sebelum menyalak tak tentu pasal. Sapa yang susah? Mereka dan keluarga mereka juga yang susah.. dan termalu..awww..I tak rasa malu pon.. rasa hmmm...macam glamer pong ada..wakakaka...attention seeker sungguh! Hoh la!

Sekian, renung-renungkan dan selamat menyalak berFB!

Credits to : Getty Images and Amorlang from Flickr

11 comments:

sayalahfaizul said...

jap kak... it is now my turn to comment about it kat fesbuk. cmne aku leh terlepas citer panas ni...

~Insan Biasa~ said...

lahai dasattttt sungguh itu pompuan kan.....aku pun pernah gak bertembung dgn org mcm tu....

hahahaha aku bantai sms dia rangkap2 tertentu lagu2 nasyid dr satu kumpulan...ntah kumpulan apa aku tak hengattttt...

wakakaka...org2 gini perghhh aku kompem one fine day dia terpaksa juga hadapi apa yang dia takutkan tu....

ONE ZABA said...

haih...kat sini pun ada jugak nak marah-marah. ingatkan kat rumah nik awin je. ni semua kes tak senang tengok orang lain senang la. tak faham aku.....

eeeda said...

Mcm2 kan manusia nie... susah nak jangka...

nik awin said...

beb, tajuk tu dah sgt familiar..hahahaha..agaknya brainwave kite sama lah..wakakakaka

anyway,its not..NOT a poodle..poodle is cuddly n cute..u should describe her as a rottweiller (garang..ganaz...grrrrrr)

MaszLaVista said...

nyah, honestly aku nak bermulut puaka jap..itu makcik yg menyalak tu mmg hanjeng taw..errr, adekah aku telah me'like' status ko kt fb tu? hahahaha...tande nye aku suke kata2 mu itew...

nik awin said...
This comment has been removed by the author.
.: mama cute :. said...

pejul: ya, aku suda membaca komenmu itew..kekekek..tak dan aku nk delete..dia dah delete..apa barang..laki dia pon dayus la aku rasa.penakut bini.. tak berani berkata benar..haha..

ani:
orang takde keyakinan diri begitulah..takut pada bayang2 sendiri.. amek gambo peluk baik ponya blom tentu bahagia..haha..

nik: hang ni apa kes sampai dua kali hang post..wakkakaka.. giler glamer sungguh..hahaha.. takpe la poodle sebab bini dia gebu..wakakaka.. tp mcm hampeh je ayat.mcm tak skola aje..

mas: ko blom menglike lagi status ku itew..penin aku nyah.. giler ke haper.. aiyooo.. siap ugut nak simbah asid bagai..subhanallah.. tergezut mak!

.: mama cute :. said...

eeeda:
aisey.tertinggal lak komen hang ni.. tu la.. orang takde keyakinan diri.. sentiasa dibayangi dengan ketakutan.. tak berani kuar dari kepompong.. tak reti apa itu kegunaan button comment..sungguh out of space lah.. haha

oneZ: tak marah eh.. marah cayang aje lor..wakakkakaa

ezzati said...

haha..dasyat tul..lawak pon ada..baik gari laki dok umh..kawan ngan bini je kan..hehe..kompem xde org nk kaco w'pon org xnk kaco pon sbenanye

.: mama cute :. said...

nak buat mcm mana.. obses terlampau ngan laki..wakakkaka..

yang besnya no tepon laki dia pon aku tak tau langsung.. giler ah manusia spesis nih..hehehe..semoga TUhan mengampuni dosa dia sebab memfitnah aku secara besar-besaran.. huhu

dan aku pula takkan memaafkan dia sebab dia memfitnah aku..

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails