Monday, December 14, 2009

Potong lahh!!!

At first my FIL refused to let his grandchildren to potong-potong. But then, when the kids willing to do it, so, he let it go. He just gave the kids a bottle of mineral water with jampi-jampian...hehe.. Oh.. my FIL always do that.. even when I was in the labour room, he gave me the water..

"Baca selawat tiga kali, minum air nih..Babah dah baca..insyaAllah selamat."

Same goes to my children..
"Tok Ayah dah baca air ni.. minum ni.. insyaAllah sihat.."


I tried to upload the pictures from my camera.. tapi sengal plak.. hoh la.. luckily aku amek pakai cameraphone.. bole gagah la the pictures..huhu..

Sambung balik.. yesterday was the day. The kids potong-potong session.. They were so anxious to do it! Sebelum pi klinik, I let them play with the water for quite some time. Kasi mandi sampai lencun dalam itu kolam.. Then, siap2 terus ke klinik.. At the clinic, siap nyanyi lagu potong-potong before they went inside the doctor's room.


Salman yang ekcen bleh makan cheezel dengan sekali suapan!

Inside the room, I told the doctor that my FIL send his regards.. punya la tergezut doktot tu bila tau sapa dia FIL ku..hehe..
"Ohh.. ini cucu dia la nih..MasyaAllah.."
"Ha'ah"
"Pokok naga ada buah?"
"Oh..banyak.. even masa bulan posa, we all minum jus buah naga!"
"Oh...saya suka buah naga! Sedap la.."
Then, anak doktor who is also a doctor menyampuk..
"Kaler apa dalam buah naga tu?"
"Purple.."
"Oh..sedap tu..manissss!"

Sembang punya sembang..potong!


Haa...apsal diam..nyanyi la lagi lagu potong2 tu..

Right after the potong-potong session.. Mak Tok called..sembang ngan Adam..Mak Tok tergezut bangat lepas potong boleh sembang.. Dia ingat Adam nangis.. hehe..

Anak aku sunat pakai SmartKlamp. InsyaAllah mudah! Nak kencing senang, just masukkan air dalam tiub and goncang-goncang dan buang... mudah aja seh..keliling tiub sila sapukan minyak gamat! Untuk mengelakkan kulit melekat kat tiub..huhu.. scary the movie. Doktor sempat memesan.. bagi depa mandi lama-lama dalam besen dua jam sebelum datang ke klinik hari Khamis ni ye. Hoh? Mandi lagi..waaaa..sonok bangat kalau bagi duduk dalam kolam.. Hehe..

After Maghrib, my FIL along with MIL and SIL came. The kids were happy sebab dalam otak depa..
"Oh.. orang datang dapat duit lah.."
Sungguh mata duitan!


Tok Ayah dok wat pa tuuuu...


Tamu dah balik..time to ZZzzZZzzZZzz

Dan yang paling tak aci ialah Encik Salman..sebab dia tak potong pon,still dapat duit sedekah! Hoh la budak ni..buat mata kuyu depan orang supaya orang kesian dan bagi dia duit.. sabo je la..

When I asked him about the money..
"Nak buat apa dik duit ni?"
"Saman nak makan Mekdonesh"

Lerrr...kaki makan sungguh!!!

4 comments:

ezzati said...

alhamdullilah..selesai kan :)

.: mama cute :. said...

nasib baik ok..hehee..

MaszLaVista said...

pasni dh boleh carik awek laa anak2 bujang hang tu...x lame lg bermenantu laa yer...

akakkakakakak

.: mama cute :. said...

aiyooo..pisan nak sedia duit hantaran lorr..ekkeke

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails