Monday, December 14, 2009

Cilok? Bikin sendiri?

Maka berceritalah sahabat ini..

"I tak reti la nak buat proposal..I amek orang punya.. I ubah aje.."
"Wah..terernye u.. I ni takde orang nak bagi pon..contoh aje dia bagi..tapi tak lengkap..I nak cilok tak berani.. sebab mesti kantoi lah.."
"Ini senior lama dah dia grad.."
"Wah..untung u.."
"Even multimedia pon I upah orang buat.."
"Giler btoi..mana you dapat lubang? I ni takde orang nak tolong..sabo je la.."

Semasa nak menghantar kerja..
"Eh.. you tolong hantarkan ye.. I tak larat la.. "
Amboi siap seal.. sabo je haku.. tapi aku ni kan ke jahat..maka aku buka sampulnya..
Perghh...perfect English seh.. error free siottt!!!! Giler he haper.. padahal time speaking tak reti pon.. aiyooo..aku ketakutan melihat proposalnya itew.. maka aku nangis dalam hati.. proposal aku dapat C la macam ni..huwaaaaaaa

Semasa exam..
"Eeee..you buka tak LMS? Marks untuk assignment dah kuar tau.. I dapat A semua. You dapat apa?"
"Tak bukak lagi..dapat C kot.. I tak buat yang hebat pon untuk proposal..maklumla..siap pon kol lapan pagi.. then terus hantar..hot from oven gitu..Appendix pon tarak.. Assignment multimedia plak I hantaq lewat giler..sbb masa tu my dad past away.. so, tak tau la nk dapat apa.. sebab I hantaq snapshots saja, nak hantaq tru email tak lepas...berat sangat I punya multimedia application tu.. "
"Err..ok la.. good luck"
"Yeah..you too"

Balik rumah..
"Bie.. takut la nak bukak LMS.."
"Awatnya?"
"Marks dah kuar.. tapi takut la.. mesti dapat C..sebab proposal karang sendiri macam orang bodo aje..huwaaa... orang lain ayat power giler..dah la tak hantaq awai untuk disemak..hantaq masa tarikh tutup.."
"Takpe la..dapat C..buat sendiri.. puas hati.."
"Tak bes la dapat C..mana pernah dapat C"

Buka-buka aja..

Suma A kecuali proposal dapat A-. Jadi la.. even aku nye LMS pon A, A,B-(Literature la nih).. haha.. seriyes..aku no time nak layan LMS..sebab masa tu bz giler.. and then ada emergency..what the heck..takpe la.. lengkali aku merempit banyak-banyak dalam itu LMS okeh..
Syukur alhamdullilah, dapat juga A walaupon tolak. At least aku karang sendiri..sampai segala urusan rumah tergendala! Hoh.. susah betul kalau sambung belajar bila dah kawen nih.. tu la dulu soh belajo pandai-pandai tamo.. kan ke susah! Aiyooo..

So, pada mereka yang dok cilok2 tu tak yah la nak bangga giler korang dapat A ok... Tak aci tau! Jeles I sebab tak dapat cilok macam you all..haha!

5 comments:

nik awin said...

cilok satu hal..swasta pun satu hal jugak..

hehehehe..setakat tahun 2..aku dah dapat tender 3 assignment org aku kena buat..janji upah lumayan..kuikuikuikui..

~tp, mcm x aci plak,kan?
nak belajo tp x mo usaha sendiri

sayalahfaizul said...

aiyo... cilok ker? kitorang kat sini dah x leh nak cilok2 dah kak oi... dah ade tunitin.com... mampoih la kene AUKU pasal plagiat... takowttttt

.: mama cute :. said...

nikL
aku ni tak penah jumpa orang nak diswastakan..ekkekek.. baru jumpa hang..sungguh akuterlewat..ekkeke

pejol:
oum baru nak guna seh..kekekek..dan la aku nak grad utk cilok2 plak..wakkakaka

MaszLaVista said...

dulu kak zaman2 aku kat kolej, kami panggil bende2 ni as a 'toyol'...dan aku adelah tempat menyediakan toyol utk kwn2 yg kene repeat paper..aku nye service: FREE OF CHARGE! hahahaha..almaklom, aku best student dulu..isk..nyesal lak x ambil upah kan? ko agak2 aku bleh clim blk x kat depa?

Cool Lean said...

Jgn cilok2! X berkat tau!
Abg yunus tu semua buat sendiri...12 subjects, 8 assignment 4 flat!..lg 4 tu dpt 3.7 ke atas... Final project paper, 4 flat! Baru lah bol,eh bangga! A- pun, tersgt bagus dah tu sbb semua usaha kita sendiri... Cuba kalo kanak2 riang tu cilok..mesti Ticer Syah dia hangen!

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails