Monday, December 28, 2009

Holiday wif Singaporean Part 5 : Ke Science Centre!

Aisey..apsal aku bleh terlupa bab lawatan sosial ke Science Centre kat Kedah ni. Oh ye, kat sini sudah ada Science Center. Tapi tak lengkap lagi.. masih dalam pembikinan.. boleh masuk secara PERCUMA buat masa ni. Aku ulangi.. SECARA PERCUMA! Hahaha..Sila jeles!

Hari tu ada Smart Street wat exhibition, tapi tak sempat nak bawa kekanak riang bergumbira di situ sebab aku bz with proposal aku tu..huhu...cian kekanak riang! The Pusat Sains Negara Utara ni dibuka setiap hari bermula jam 8 hingga 6 petang. Setakat ni masuk adalah PERCUMA (baper kali nak ulang ni woi!)

Cakap banyak tara... tengok gambar juga adaa..


Yang ni korang lalukan aje tangan kat kawasan kosong tu, nanti akan kuar bunyi macam korang main benda alah ni.. (sila bagitau apakah namanya nih..dalam bahasa omputihnya HARP ..BM apa plak?) Time ni si Yusry menghulurkan kaki Salman mau kasi bunyi..as usual..Salman get scared! Haha!


Ada asap lor kat Tunnel nih. Macam-macam ada.. tapi tak dan nak try suma..sakit kaki aku..pakai high heel nye pasal.. huhu


This is how Tsunami happens. Dasat.. ni plak kawasan Disaster. So, korang bleh rasa dan lihat macam mana Earthquake terjadi dan juga puting beliung terhasil. Bes wooo.. blom pi KL nye Science Centre lagi, ni pon rasa macam best dah..hehe


Ni rumah Earthquake tu..goyang gail seh..


Sebelah Disaster Area, ada plak Science Mall. Kat sini bleh try so many interesting science stuff. Ada yang dah rosak. Mentang-mentang la masuk pree, korang tak jaga ye barang-barang itew.. Sungguh sengal la pengunjung tak beradab nih!


Aku soh Salman diri tepi PenyuCurie..tapi Salman ober.. dia nak duduk belakang terus..sabo je!


Bahagian atas Kids Pavillion. Nak naik atas ni kena panjat satu pokok.. dalam pokok tu pon dia letak so many facts about a tree. Aku tak dan amek gambo sebab bateri suda mau KONG! Hoh la!


Ni plak aksi cekci untuk post kali ni..kuikuikui. Daun macam citer Antz tu. Somel! errr...

Coming up next: Kenduri Time!

2 comments:

3p4h said...

Kat area mana bnda alah ni mamida? Sronok tul.... awat la xgtau awal2 ada tmpt ni..

.: mama cute :. said...

ini tempat betul2 belakang muzium padi dei.. sikalang pree.. pi la lekaih.. bertambah santek lorrr

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails