Tuesday, December 29, 2009

Berjimba-jimba dengan Singaporean Part 7 (eh?)

Sehari lepas kenduri rumah si Kakak, si Toji and the gang sebuk nak pegi ke Wang Kelian. Oh..sangat pemes ini tempat.. korang boleh berjimba-jimba (pinjam ayat ko Masz) sambil mengeringkan poket korang sama..wakakakka

Tapi masa nak pegi, ada polak dua tiga manusia yang menyatakan tempat tu tutup. Eh..bio betik tutup.. Apsal nak tutup? Mushkil den. Si Jumari plak kata kalau tutup, lebih baik dia balik Melaka pada hari ni jugak.. Hoh.. Uda dah tencen.. kununnya.. kekeke..

"Takpe la De.. kita pegi aja.. kalau tutup kita lajak ke Padang Besor.."
"Ko dah penah pegi ke?"
"Blom..wakakakak.. redah aja la..ada sign board..kita polow aje.."
"Ok"

The next morning, bermula la era kembara ke Wang Kelian.. dah lapan taun dok Kedah..ini pes taim aku pi Wang Kelian...wakakakakk...So untuk korang yang tak pernah pegi Wang Kelian ni, meh aku bagi direction..

1. Jalan ikut highway sampai lepas Pekan Changloon dan perhatikan signboard Padang Besar..belok kiri, then jalan terus aje suma signboard ke Padang Besar..

2. Pastu ada satu flyover yang akan tunjuk ke Padang Besar, korang naik le flyover belah kiri tu dan sampai kat atas, belok kanan polak..jalan straightttt... naik bukit skett dan nanti korang akan lalui menda alah ini..


Roundabout ni.. amik twelve o'clock okeh! Bleh benti sini amek gambo.. klik klik..


Memang panas seh Kedah ni. Tu pasal le aku ni kulit tak pernah nak putih..waakakaka


Kat sebelah tepinye signage ada tulis menda alah ni plak.. bleh amik gambo juga.. wakakak... aku rasa aku je benti amek gambo.. giler glamer sungguh..takpe la..aku jadi Duta Perlis for pree kali nih..muahahaha..

3. Pastu korang akan melintasi pondok pemeriksaan.. senyum manis aje ye..hehehe.. biasanya depa tahan orang bujang yang sendirian membawa kereta.. kalau reramai tu dia tak pernah nak tahan lah..

4. Jalan terus lagi korang akan lalui Ladang Tebu terbesar tu..boleh benti amek gambo.. then sampai ke hujung jalan korang akan temui simpang tiga.. ada flyover lagi.. kalau ke Padang Besar belok kanan.. dah sampai.. kalau nak ke Wang Kelian, korang kena belok kiri okeh. Then, straight sampai ke satu lagi Pondok Pemeriksaan... dalam beberapa meter lepas tu, ada jumpa signboard Wang Kelian.. time ni la korang ikut aje sign board ni.. pasti tak sesat..

Amaran: Kalau jenis yang pening-pening lalat tu, pastikan bawak ubat-ubatan secukupnya sebab jalan nak ke Wang Kelian ni sangat berbelit-belit macam nak ke Cameron Highland. Boleh muntah ijo kalau tak tahan.w.akakaka.. Tapi aku maintain aje..no problem..cuma ketakutan aje kot2 terbabas masuk dalam gaung..eee..tatot!

Pastu..tiba lah ke Wang Kelian..eheheh.. ada arked niaga rupanya.. tapi takde orang meniaga pon kat Arked Niaga..aku rasa mesti sewa tinggi.. so they all meniaga kat tepi jalan aje kat belakang Arked Niaga.. so, you have to walk a bit lah.. jangan pakai high heel, dan pastikan korang bawak shades korang or payung sebab kawasan ni super panas! Kalau hat spesis puteri or putera lilin tu, sila la sediakan payung sebelum cair..wakakaka


Ni la keadaan di Wang Kelian tuan-tuan dan puan-puan..ahhaha


Blouse ni suma 100 Baht! or RM10 only lor.. Memandangkan nilai duit Malaysia dah jatuh, korang bayar je guna RM.. bayar guna Baht..korang rugi dua tiga posen..hahaha


Macam-macam ada.. dan barang kat sini sumanya SUPER MURAHHH!!! Korang bayangkan tikar buluh yang pesen terkini tu.. yang ada jalur-jalur kotak-kotak tu.. kalau kat tempat biasa.. rege dia dalam 55-80 kan.. kat sini cuma RM30 henggetttt sahaja lorr..giler ah..patut aku nengok orang dok ngusung tikar tu tak habes2.. Narita only RM30 (Tak mintak kurang lagi..) So, korang kena pandai main harga lorrr.. Jam tangan ble dapat dalam RM 8/10.. depends on sizes jugak.. Tapi kalau korang gilerkan tshirt bola..aku cadangkan ke Padang Besor saja..kat sini tarak lah..

Tapi makanan kat sini memang le murah giler.. kalau kat Padang Besar tu 3 barang RM10..kat sini 3 barang RM5 aje seh.. mana mo dapat ini macam nye hargaaaaa!!! Giler ahhh..

Dah habis shopping kat sini, kitaorang ke tempat ni polakkkk..


Muahahha..menghabiskan sisa duit yang tinggal..kuikuikui.. dan aku berjaya membeli jersey MU untuk diri aku sendiri.. hahha.. walaupun tak baper suka MU, lantak la..aku nengok santek plak jersinye itew.. keekek

2 comments:

ezzati said...

berjimba2..mcm penah denga je..hehe..
wauuu..shoping!!

nik awin said...

camwhoring..jangan x camwhoring

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails