Saturday, November 7, 2009

My Top 5 Treat List

Dulu time kenit-kenit kita selalu berangan kan... Korang pon suka berangankah? Hehehe.. So, jom layan angan-angan aku tatkala aku sedang bersantai sambil berkebun kat Farmville tempoh hari.
Nak tengok ke kebun aku nih? Bisa aja deh. Tapi kat komputer or laptop korang maybe la kebun aku ni nampak comel. Tapi kat laptop aku yang dah berusia lebih dari 5 tahun nih...huks huks.. ada banyak line sudah kelihatan.. maka aku nampak garis-garis je la lebih.. huhu..Tak faham apa maksud garis-garis? Kalau kat muka boleh la kita pakai pencuci muka yang hebat untuk menghilangkan atau mengurangkan garis-garis halus. Tak pun pakai concealer nak bagi somel. Tapi ini laptop. Mana bisa kita hilangkan garis-garis.. melainkan kalau kita pi tuko dia punya grafik kad yang sangat-sangat mahal.. huhu.. beli mahal tapi laptop still macam tu gak. Dah la grafik kad tu mahal tahap gaban! Huwaaaaaa..

Ok..balik pada angan-angan tak sudah aku tu.. Aku berangan kalaulah aku boleh dapat 5 benda nih. Yang boleh memuaskan hatiku yang susah sangat nak puas..wakakakka... Mari kita baca sama-sama madness dalam kepala Teacher Syah yang kengkadang offline secara tetiba tu yek..ngeeee..

Kita buat dari bawah okeh...

.:. Nombor 5
Ya, aku amat teringin sekali untuk bercuti-cuti dengan family di sini....

Tokyo Disneyland!

Memang dari kecik suka sangat tempat ni. Tapi tak pernah ada peluang..kalau dapatkan ke besh! Sekarang pulak dah ada kanak-kanak riang, amat seronok lah kalau dapat pergi dengan depa....hehe.. (errr..ada sapa-sapa mau sponsorkah?) wakakakaka...

.:. Nombor 4
Alangkah bestnya kalau dapat rumah ini. Sudah tentu aku kasi masuk dalam aku punya Top 5 Treat List nih! Ngehehehe


Rumah Farmhouse macam aku dok main Farmville tu... sangat somel dan ada plak halaman kat depan. Sungguh bes rasanya kalau dapat duduk rumah macam ni kan kan kan.. Sedara mara datang pon banyak bilik, leh wat gathering tiap-tiap tahun...wakakakaka...

.:. Nombor 3
Adalah best juga sekiranya dapat bershopping sakan di sini sambil diberikan wang percuma untuk bershopping...Hehehe.. Kat mana tu ye... alaa..tak jauh pon.. kat sini aje..

Ehehehe.. berangan giler seh aku nih. Takpe..berangan tak salah, bak kata lecturer aku masa kat maktab..

"If you don't built a castle in air, you will never built a castle at all"

.:. Nombor 2
Goldwing atau jenis yang sewaktu dengannya laaa..

Kenapa?
Sebab Goldwing ni sangat relax dan korang akan selesa naik moto jenis ni especially kalau jalan jauh... Rege puluhan dan ratusan pon ada kot...aiyooo.. dah pencen baru bleh pakai kot..kuikuikui. Motor ni sangat best sebab ia ada banyak ruang untuk menyimpan barang. Ada radio polak tu. Biasanya motor jenis ini dilantik menjadi marshall sebab motor jenis ni ada pulak pembesar suara tu..wakakaka.. Senang nak panggil orang..haha..

.:. Nombor 1
Dah tentu la laptop ini!. Sejak dua menjak main game ker.. layan fb ke...dah jadi tak baper happy sebab tengok line-line yang tak diundang datang menyebuk kat skrin aku nih. Sungguh hampeh seperti di bawah ni...


Korang nampak tak skrin laptop aku yang penuh dengan garis-garis halus tu.. Sungguh annoying bila nak ngadap laptop nih. Rasa macam nak tukar baru aje..ehehe.. kalau lah aku dapat seperti di bawah ini pulak...hmm

Meh kita berkenalan dengan Cik Dell Inspiron 13 dengan warna yang menjadi favourite aku jua. Kenapa plak aku kena dapatkan ini?
Sebab...
1. Oleh kerana laptopku ini hak milik kekal Kerajaan Malaysia yang baik hati, maka sudah tiba masanya aku mendapatkan laptop hakmilikku yang kekal pulak. So, seperti biasa warna rona pink atau merah akan menjadi sasaran dan sudah tentulah benda ini menjadi kegilaanku..hehe..Hari tu pusing-pusing kat PC Depot takde pulak warna Cherry Red nih. Dengan beratnya yang tak baper berat tu membuatkan aku tergedik-gedik nak mendapatkannya.
2. Oleh kerana bodynya yang ada warna menarik, so tak perlulah aku sibuk-sibuk nak balut dirinya dengan skin lain.
3. Ditambah plak dengan Dell Webcam Central yang membolehkan aku bersidang video bersama adik beradikku yang duduk bersepah-sepah di Malaysia dan juga Singapura nih. Oleh itu, hanya internet menjadi penghubung kitaorang. So, laptop memang menjadi watak utama dalam ini felem lah..wakakkaka
4. Bertambah bestnye laptop ni dengan kemudahan wireless yang boleh membuatkan korang selamba aje duduk kat tempat-tempat berWifi dan berinternetlah dengan berhemah di tempat-tempat begitu dengan perasaan bangga terlampau dengan adanya cik Dell Inspiron 13 nih!
5. Ianya mempunyai Intel Centrino 2 dengan keupayaannya bertambah sebanyak 50% yang membuatkan kita boleh bekerja dengan pantas dan tuntas..ngehehehe.. Ini bermaksud dalam masa yang sama, sekiranya korang nak layan facebook ke, layan farmville ke, layan cafe world dalam masa yang sama, tiada masalah langsung dong.. Layari aja dehhh.. kuikuikui...
6. Sekiranya korang teringin bangat nak dapatkan laptop Dell Inspiron 13 nih, sekarang depa ada offer okeh khas untuk pembelian secara online! Sila call di nombor ini 1800-88-0301 dan nyatakan kod ini 7ZQVQF2RLZRKW3. Korang akan dapat RM100 Instant Cash Redemption okeh! Ini sangat berbaloi. Tapi kena la cepat-cepat sikit sebab masa tinggal sedikit saja lagi. Ada tarikh tutup tau! Offer ni akan berakhir pada 10 November 2009 iaitu beberapa hari lagi!!! Aku pun baru dapat tau...sorry sebab lambat habaq kat hangpa...ngeeee....

Apapun entry ini aku buat khas untuk memasuki pertandingan yang dianjurkan oleh Dell bersama Nuffnang. Korang pun boleh bertanding juga. Cuma nyatakan My 5 Treat List korang dan nyatakan kenapa laptop Dell ni menjadi pilihan korang tau!
Tarikh tutup penyertaan adalah pada 10 November nih. Cepat korang.. sementara stokmasa masih ada!!! Yeeeehhaaaa..!

Sekian, entry edisi nak menang Dell Inspiron 13 pada hari ini...aku mau menaaangggg!!!!
Tata!

3 comments:

MaszLaVista said...

mimpi jer laa ko kak...<--kata2 penuh hasad dengki

AreDa said...

saya juga berangan nk no 5 tu!!ohh alangkah indahnya..hehe

.: mama cute :. said...

masz:
ko ni mmg suka benor dengki..wakakkaa.. takpe2.. tak menang aku p beli sndiri dengan duit ko! wakakakkaka.. sila bank in duit ko cepat2 ye...kuikuikui..

areda:
mmg bes dan somel sbb dah tengok kat PC Depo..tapi sayang kaler ni takde plak.. tencen

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails