Friday, October 9, 2009

Padan Muker

Baru kejap tadi EZ Travel call aku kununnye dalam proses penghantaran kad travel depa kat aku. So, aku tau dah trick depa ni..kejenya nak mengikis kad kredit..so you all jangan tertipu.. follow akunye step ok..

Memula dia akan sakap dia nak anto kad travel, kununnye korang akan senang la nak dok otel mana-mana dan akan dapat 50% diskaun --shit! Yang kaki jalan mesti merembes air liur kan bila tengok diskaun giler babas macam tuh.. Then, dia akan tanya particulars korang polak.. jgn lupa tanya kat mana dewang dapat phone number korang..

Senang citer aku wat dalam dialog form okeh..
Dewang pernah call aku masa aku tengah sibuk ngajo dalam kelas.. dan ini antara intipati dialog yang aku hengat..

"Selamat pagi, Puan.. saya dari.... dalam proses penghantaran kad .... "
"Ye saya.. ada apa hal?"-guna sora tak gembira okeh
"Saya dari.... Puan terpilih dalam undian rambang untuk pengguna kad kredit....Boleh tak saya tau butiran diri puan?"korang jangan tertipu dengan ayat sengal depa nih
"Hai.. tadi kata tau suma pasal diri saya..naper pulak nak sayanye personal details.."
"Puan pakai kad kredit tak?" macam dajei kan?
"Ye.. "
"Jenis apa"
"Aik.. naper nak tau.. kalau u tau sangat segala maklumat tentang diri saya.. you should know anything about me rite now" sigh.. aku ni cengih kah?
"Maaf puan.. bla bla bla" maintain cool aje pompuan nih..
"Hmm.. saya takde masa la.. leh tak u call lain kali.. saya ni tengah ada kelas ni.. sat gi jadi apa-apa bukan u nak tanggung.." seriyes giler nada suara...
"Ok puan, nanti saya call lain.." jangan harap-- aku set terus nombot tu dengan nama pengikis duit.. wakakakakka

Hari ni depa call lagi.. tapi kuar nombot lain.. yang pastinya no KL.. dajei depa ni, tak reti nak berhenti berharap..wakakakka.. takpe..aku cool aje..

"Selamat petang, Puan Syahidah.. saya dari EZ Travel (aku tak baper hengat la nama dia).. dalam proses penghantaran kad (kad menatang apa nama dia ntah..discount card kot)."
"Ye sayerrr.." dengan nada malas nak layan..
"Puan guna kad kredit apa yer.." siot kan..
"Owh...saya tak guna dah..tak mampu nak guna.." wakakakaka.. time ni aku gelak tahap gaban dalam hati je laa..
"Oh.. puan dah stop ke?"
"Ha ah.."
"Ok, takpe la puan, terima kasih.."

Cess..macam siot kan.. kalau betul ko nak bagi kad diskaun tu secara percuma tu, wat per nak tau pasal kad kredit aku kan.. macam haram jadah betoi la depa nih.. asik nak ngikis duit orang dengan cara terkeji aje..

So, korang jangan le tertipu ngan depa ni.. skali kikis kurang-kurang RM350 depa akan amik dari kad kredit kita sebab aku pernah tanya baper dewang akan swipe.. pergh.. depa kata akan dapat penginapan percuma hapa bala lagi.. Kali ni dah tiga kali syarikat kad diskaun ni (dari syarikat berbeza) mai call nak soh aku sign up.. sori beb.. I'm not stupid okeh.. pi carik orang lain yang masih naif...hahaha...

Sekian macih!

7 comments:

nik awin said...

ya..tu la jadi pada hubby i masa memula pakai kad..kami x tau..rupanya terkena..
lepas tu x lama..hubby potong kad kredit dia..pakai 1 je..yg saya punya.

pastu kalau ade org dajai tu tepon la, mintak info ntah apa la..mmg kena kaw-kaw la

ONE ZABA said...

saya tak mau kad kredit....tapi kalau nak kasi kad manila, saya nak 100 keping. sila hantar sekarang.

.: mama cute :. said...

nik: musti kasi kena.. depa ni kengkadang kuang ajaq gak... la ni bla depa tanya pasal kad kredit, habaq jaa saya tak pakai.. terus depa letak tepon.. sungguh hampeh..

oneZ: ko p mntak kat library skola la dei..ekekek.. pusat sumber msti banyak kad manila..hehehheh

MaszLaVista said...

ai x pakai kad kredit..selamat laaa ai..

.: mama cute :. said...

wah.. jgn mulakan.. kekekke..nnti ilang ingatan asik nak spend aje.. jadi big spender..wakkakaka. spendor besor..wakkakaka

eeeda said...

Aku pernah terkena gak....
sekarang klu dpt call dr syarikat tipu menipu nie... ayat mudah..aku bagi
"I tengah meeting"
"I tengah drive"

.: mama cute :. said...

ayat tu paling berkesan kekkeek..

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails