Thursday, October 8, 2009

Musim Demam datang lagiii..

Malam kelmarin, kitaorang pegi beli Salmannye diapers kat K-Ceria. Masa nak kuar, kekanak riang kecoh nak Slurpee kat 7-E. Maka bergumbiralah mereka dapat air kegemaran. Kuar dari 7-E, pergi plak ke SanThai, mamam-mamam... dan encik Salman dengan gumbiranya mamam tak hengat donia..kekeke..
Then, balik rumah... nightmare pun bermula.. mula-mula..

"Mama.. Salman shakit pewot.."
"Adik nak yak kaa?"

Dia geleng aje and terus naik atas katil.. Papa suda titon time nih.. Tetiba...
"Mamaaaa... "
Naahh..muntah terus..perghhh.. satu keje plak..

Dua kali dia muntah da.. kaler ijo.. dah tentu le kaler Slurpee tuh.. haha..
Sok paginye terus demam dan time tu aku sibuk bersiap nak ke skola..

"Nak susu.."
"Ok..sat naa.. adik demam haa"
"Salman tak demam pun.. Salman muntah atas katil.." panjang lebo dia explain
"Demam la dik.."

Tengah sedap bedal susu, tetiba..
"Mama... "
Buekkkk... muntah lagi...kali ni atas badan aku plak, dah aku dok riba dia masa minum susu.. perghhh...abes baju gue..
"That's it..I'm not going to school. Kita pi klinik terus lah.. cian adik..asik muntah ni"

Kat klinik, dia tengah sebuk main mainan, tetiba..
"Adik sakit pewot.."
Papa terus bawak lari keluar...
Bueeekkk lagi... kat tepi pintu klinik.. nasib baik dan keluar.. kalo tak leh pisan suma orang dalam klinik, dah suma aircond..kuikuikui..


Lepas muntah kat tepi klinik.. relek nampak.. kuikuikui...

Kiranya dalam sehari suntuk tu 7 kali dia muntah la.. dalam kete muntah, kat kedai makan pon muntah.. aiyaa.. terpaksa jadi bibik dok keje basuh muntah aje.. hoho.. aku cakit pala, dan terpaksa kensel niat suciku nak posa semalam dan hari ni.. huhu.. sabo je lar..


On the way balik rumah.. huhu.. time ni baru lepas muntah dalam kete plak..

Pendek kata aku tau dah trick dia nak muntah.. ayat skema dia mesti..
"Mama, adik shakit pewot.."
Wajibul ghunnah lepas tu mesti BUEKKK.....

Hari ni Alhamdullilah, dah tak muntah... cuma demam aje dok ada lagi..
Cian pepi..

4 comments:

ONE ZABA said...

musim klinik ngan farmasi buat duit jugak tu...

.: mama cute :. said...

haha... btoi2.. satu patient dapat dalam pat plo hengget.. pagi tu kami pi ada la dalam seplo patients dalam masa 1/2 jam.. huhu.. dasatttt.. apsal la dulu tak blaja btoi2..ble jadi doktot..ekekke

jane said...

siannya.............

keh2. dolu2 x nak jadi doktot, susah...kena belah katak...(bodo punya stetmen)

.: mama cute :. said...

kuikui.. pehtu bla doktot kaya nak dengkis plak..ekkeke..kami rasa dulu ni depa saja tamo bagi orang lain jadi doktot..tu pasal bawak kuar statement badigol macam tu.. so, DEPA je ble jadi doktor..

sama gak blaja add maths.. ooo..susah oo.. benda kalo senang, tp dok anggap susah.. mmg le susah.. HOH!

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails