Monday, October 12, 2009

For a month only!

This is a good class. There are only 37 students from the beginning of the year (okeh, gue tipuk.. asalnya just around 34..then beberapa kekanak riang got transferred from other school -- so jadi le 37). But then, since last week, the number of students sudah increased! Now is 51 okeh! Mati laaa.. Why? Because the PPD said so... because the KIA2M students yang dah bleh baca sket2 kena masuk aliran perdana plak.. they have to follow the normal class so that the KIA2M teacher could concentrate on the real KIA students.. hehe.. real maa..means they really cannot read yet lorr..

"Hmm.. hari ni nak tambah lagi 13 students masuk kelas ni.."
"Aik..naper boss?"
"Arahan dari PPD. Depa nak cikgu KIA tumpu kat budak yang betul-betul tak ble baca.."
"Orait then.. "
"Muat ke?"
"Serahkan pada yang pakar..haha"
"Sebulan aje you.."
"Aik..kejap aje?"
"Ye.."
Thank God!

And you can see, so crowded with small kids..


Baru selesai arrange tempat.. before this they were sitting in group of six.. sikalang, I have to do like this.. kalo tak .. no space lor..


Berceretetnyerrr... kuikuikui

After a few days..
"Depa hingaqqq laaaa.."
"Ya kaa.."
"Time pagi tak paa.. depa dok elok, mai lepaih rehat... nak sampai balik tuu.. adoi.. depa tamo dengaq dahhh..."
"Ada geng lagu tu la.. depa ramai plak.."
"Tu la.."
"Nasib baik kami ajaq depa masa pagi..ngeee"
"Kak kena lepas rehat straight lima masa!"
"Adoi Kak Ha.. I pon leh pisan!"

Nak gerak keliling kelas pon payah.. Aku ni kan suka gerak-gerak dalam kelas.. mana bleh duduk dalam kelas weh.. sat gi ada olang marah..wakakakka.. Pakai baju senang tertarik pon wajib dielakkan bila masuk ini kelas.. wajib tertarik benang.. Last week gue pakai baju kebaya saree.. sekali tertarik kat meja budak daa.. (ada baki stapler tu..).. jahanam baju gue.. cess!

Apa pun, ini lah antara rencah hidup cikgu yang cuba mencapai pendidikan bertaraf dunia.. kuikuikui

4 comments:

- jinggo - said...

pendidikan taraf dunia...
ha..
ha...
seronok membaca perkongsian cgu...
sebulan aja kan.

ONE ZABA said...

tak lama lagi nanti ada la yang berdarah molot tu...

MaszLaVista said...

mak aih..tu dia...cam sardin cap hayam katenye..

.: mama cute :. said...

jinggo:
wat to do.. it's the country mission kan..nntikan saya nye entry pasal pndidikan bertaraf dunia kat my school.. bla nak post tak tau..sbb perkara tu a bit sensitive..plus my admin selalu baca my blog.. so a bit susah to kutuk depa rite..wakakak.. tp kalo dah EMO tu gue belasah aja deh.. waakakakaka.. they shud be profesional la kan kalau kita bg teguran.. hasil daripada teguran saya tu mmbuatkan sy pasti saya takkan dapat APC taun ni..ahhahahah

oneZ: hari ni tingkap pecah, dan berjaya menangkap budak dari bermain kat tepi tingkap pecah tu.. nk cari pekebun leceh, sbb tak bleh tinggalkan kelas.. takut jd apa2.. last2 PK lalu dan PK sendiri p cari pekebun..hehe..

masz:
mmg mcm sardin daaaa.. ari ni akunye baju sutera cina tertarik lagi.. huwaaaaaaaaaa.. tp bkan kena kat kelas ni..kena kat kelas lain.. aku sungguh EMO dengan insiden baju aku.. huwaaaaaaaaaaa

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails