Friday, March 13, 2009

Sambutan Maulidur Rasul SK Padang Perahu

Salam u alls..
Today my school held a celebration for Maulidur Rasul (dipanggil celebration kah?). It was conducted by the Islamic Education Panel. Early in the morning, we gathered at the hall to practice reciting the salawat. Then, we started our perarakan from the school until Kampung Pulau Maharaja (tapi takde laut pong.. wakakakka)

Oklah, since I am so tired rite now (sebab baru balik dari rumah ibu mertuaku regarding their family day next week!!!! -- aku AJK Hadiah.. hoho.. bes bes). Let's look at the pictures and the captions olait?


Ostad Ya dengan kotak saktinya.. kuikui.. This year no banners because the teachers were mogok-ing tanak wat. Hehe.. kata depa.. last year kita penat2 buat, bila menang, dapat hamper kat kanak2. Bukan depa yang balik lewat buat banner.. tak nak lah buat tahun nih. Hehe. Selamat...

Kami ni kira kontigen last sekali lah.. Terhegeh2.. hehehe


Makanan yang menunggu di Surau Kampung Pulau Maharaja.. Hoho.. bes2.. Menda pree memang menarik.. ahaks


Benti minum dulu.. Peluh tiak dei dok berarak dari tadi.. hoho


Geng PIBG (para waris) yang sediakan jamuan untuk kanak2 riang yang berarak.. TQ2


Penuh dengan kekanak riang nak dengar ceramah pendek Ostad Che Pa...

These are some of the sceneries when we were on parade.


Tengok awan dan burung2 yang santek. Jaga baik.. kaki berak burung nih.. sangat sengal.. aku lastik baru tau.. heheh


Rumah burung merpati. Somel bangat.. and classic!


Bangau oh bangau kenapa engkau kurus.. macam mana aku tak kurus.. ikan tak timbul2.. hehe.. ada nampak ka itu bangau?


Oh.. ni first time aku nengok live! Sooooo cuteee the beruk. Nak pi panjat tang mana tak tau...


Pokok ni macam haunted.. padahal kena makan anai-anai. Tu pasal takde daun. Kata kawan aku laaa...


Berarak pulang ke sekolah. Still the last person to arrive. Hoho..Peluh tiak ooo...

Ok ler.. nak titon.. papai u olls.. *sambil nguap tak hengat nih*

2 comments:

Anuar Manshor said...

Saya pernah dapat RM10 sebab dapat menjawab dua soalan kuiz penceramah Maulidur Rasul di sekolah! Pandai juga saya ya!haha

.: mama cute :. said...

hoho... kaya tol sekolah hangpa.. kami bagi stationery set yang mengandungi pensel, pemadam, ruler.. hehehe..

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails