Sunday, January 11, 2009

To motivate the students...

What did you use to motivate the students? I always find it difficult to motivate the students. I have a friend who loves to give sweets and chocolates to his students if they could answer questions or complete the tasks given. I found that he managed to empty nearly 5 bottles of candy every year. Dasat.. bagi Eclairs plak. Sangat kaya ini cikgu.. wakakakakka... I prefer to use my own way instead of giving away the chocolates and candies.


This is what I use.. the rubber stamp.
I have been using it for nearly 3 years.. and it still working bebeh. The students really love it when I stamped their book. Sometimes they will ask... Teacher.. I dapat stamp tak? I just reply to them.. kalau buat elok-elok and suma complete, I will give you a stamp. The students will of course bertungkus lumus to do the best because at the end of the year, I will count all the stamps and they will get some rewards. Tu yang teruja tu..


They really love it when their book get stamped!


Introducing you some of the Year 1 students in my school. Yang pandang kamera tu baik tak hengattt.. selalu bikin gue hangin kus-kus..


Siapakah gadis itew.. kekekeke. Anyway, I would like to introduce to you... Encik Mohd Haikal, budak sangat baik compare dengan abang-abang dia yang dah senior , tapi dia ni still under construction la kiranya.... nak tulis kena pegang tangan dia betul-betul.. then ajar dia satu-satu baru dia paham.. Sabo je la den.... kekekekek

Okla you alls.. aku ngantuk tahap gaban ni.. Daaaaa..

4 comments:

Anuar Manshor said...

Tidak ada stamping "star"? Dahulu saya suka dapat banyak-banyak star.

.: mama cute :. said...

ada gak.. tak beli.. kekekek

Obefiend said...

when i was in school getting a 5 star rating was an EGO booster.

my tecaher would belanja the top 5 kids with the most stars with KFC. back then KFC was like TGI-Fridays for us. Makan maybe sekali in 2 bulan so WE WERE fighthing to get some KFC inside our malnourished bellies

i don't think kids would even care if you tried this method now. maybe Baskin Robbins depa nak la kot?!

hahaha

it was far easier to motivate kids back in the 80/90. less distraction.. not many vices and being a nerd was actually cool

i salute you cikgu. i have the highest respect for teachers. i put them above doctors and engineers (with politicians occupying the bottom most rung of my respect-o-meter) in terms of importance to the nation

thank you for doing your best to motivate the next generation!

have some virtual apples from me!

.: mama cute :. said...

alo obefiend
i'm so flattered sbb sudi menenyeh komen yang bes and i believe all my friends would be happy to read yr comment sbb skang ni tak ramai yang salute the teachers.. hentam lagi ada.. huhu..

anyway, teachers tak minta disanjung tinggi, cukup la sekadar dihargai dan bagi cikgu-cikgi hadiah yang paling berharga bagi mereka adalah kejayaan anak2 didik mereka..

bila result exam kuar, geng2 cikgu plak yang tak tido malam.. kuikuikui.. ngalahkan parents plak...

area bandar dan kota mcm KL maybe dah tak heran kat KFC tapi kat area kedah ni (especially my school area) dapat keluar makan KFC memang macam dapat makan TGI-Friday (aku pon tak penah makan kat situ lagi.. wakakakkaka) lagi.. kekeke.. sebab ada di antara depa yang tak penah sampai pon ke alor star.. bila tanya, kamu beli baju raya mcm mana plak..
dwang jawab.. ohhh.. depa ukur baju kami siap2 la teacher.

bila wat jamuan kelas, jamu ayam goreng yang bukan cap KFC, bagi depa.. itulah KFC depa.. hehehe..cian anak2 muridku yang naif ini.. kekekek

kat area sini, baskin robbins pon takde huhuuh..(tp aku makan dah eskrim baskin robbins yg mahal tak hengat nih.. wakakakka)

thx for dropping by ye!

P/S:besnye epal.. ekekekke.. sesuai utk orang bdiet macam i all ni..

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails