Wednesday, July 11, 2012

Ternyanyi di Hari Guru.

Ini adalah entry tertunggak..aakkaka

Ini adalah kali ketiga aku join kumpulan koir daerah Kubang Pasu. The first one was 2-3 years back, time tu kena join dengan geng pengetua, guru besar, GC dan juga guru-guru muzik. Time tu baju nak pakai apa pun ikut suka. The second one was last year. Masa tu member selitkan nama aku. So layankan aje lar. Kena training time tu pun waktu pagi sampai petang.. Baju pun ditaja separuh oleh PPD. This year lain plak ceritanya. Baju tidak ditaja langsung, dan training pulak lepas school hour ok. Jadi after school, gedebak gedebuk kol 2.30 dah berkumpul kat PPD dan berlatih sampai lebam. Kakkaka

Memang letih tak hengat la masa training. Tapi nasib baik la dapat sahabat handai yang suma satu kapla. And this time aku join soprano lagi..kuikuikui. Join soprano nak kata sakit tekak tu idok le sangat..cuma kalau agak2 tak larat tu..time nyanyi aku purak2 bukak mulut besor2 padahal haram tak kuar suara pon.. kakakkaka.. main kecoh disitu ok.. nak selamatkan peti suara..dok high pitch selalu adalah tidak baik untuk hari persembahan plak.. kakakka

On the big day, pagi-pagi sudah keluar macam nak pergi sekolah sebab kena hantar the kiddies off to school as usual la kan. Then, terus pergi ke Dewan Utama Majlis Daerah Kubang Pasu. Mai awal kunun la ada parking lot berdekatan.. full okeh. Last-last aku park aje dekat dengan kantin.. tempat selalu lori park..kakakkaka.. suka ati mak pak den je kan. Janji leh park ok.. Lori kompem tak masuk lar time busy gini..

After we had our breakfast, terus ke dewan. Jumpa Man Jambul. Terus posing..

Nah.. abang remos in action.. kkakakka

Posing plak dalam dewan.. apsal la nampak oren bebenor.. adeh..

See.. nampak oren sesangat..

My guru besor with green outfit.. ok .. pakai kebaya lagi ok. jeles jemah..

Sis Lai and her fren.. helpful ok..

Helpful sebab bagi kita pinjam name tag dia.. kakakaka. See my new name? Kau haderr.. kakakka

The ladies lagi.. With Sis Intan, BFF Munirah and Sis Ruzaini.                                                                                                                                                                                                                    

The guys yang perform last year. 

Ini lepas majlis ok. Posing lagi.. kehkehkeh.. 

Ini betul-betul dabis...

The majlis ended around 12.45 kot.. hampir jam 1 la. Bila dah habis tu, ramai-ramai la posing sana sini, peluk cium sebab entah bila nak jumpa lagi tak tau.. Lepas aje majlis abes, terus pegi lunch and bought foodies untuk kekanak riang. And pick them up too. 

Amek budak-budak ini la. Opkoz la si kici paling kita rindu kan.. Olololo Hyder mummy.. Mish u!

  Oh, lupa plak.. masa kitaorang ternyanyi atas stage, ada pulak orang tolong amekkan video. Tapi only half of it.. lagu yang glamer tapi dah diubaisuai tu.. kehkehkeh. Anyway, thanks to Zura Leena for uploading the video for us. Half a loaf is better than none kan.. kehkehkeh..



Have a wonderful day ahead people!

2 comments:

Anonymous said...

haaaa..baru ada entry ya kak...hehehehe best2x

kak mah said...

jambul....

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails