Sunday, January 8, 2012

Perkara biasa awal tahun.. Labelling books.. hihi

Ngajo sekolah rendah bukan macam secondary school di mana the kids suma pandai buat keje sendiri. Kat skolah rendah semuanya nak kena ticer assist mereka, kalau tak kompem tak comel la buku tu kan. So, seperti biasa awal tahun, lepas aje bagi keje on the first day, masa second day wajib hantar. Bila depa dah hantar, mulalah start melabel the books. Letak stickers supaya budak tak tertukar buku dan kita pon boleh detect sapa buat dalam buku yang salah. Nak piat telinga tanpa perlu tengok nama buku di bahagian "Matapelajaran". Muahahaha

Memula buka plastik dan lekatkan sticker, lepas tu letakkan selotape bagi mengelakkan sticker tu terkuar...

Kendian, letakkan nama diri sendiri (nak tulis sangat jenuh..) sebenarnya lebih senang kalau kita cop. Tapi itu rubber stamp tidak dapat dikesan.. Hampeh okeh.. maka terpaksa print atas kertas sticker dan gunting.. Takes time okeh.. sod ba roooo!!!

Then, letak ini benda.. jadi budak tau ni subjek apa. Kot-kot subjek lain buat style kita.. Takde le tertuko buku kang..

Balutkan buku itu kembali (kalau dia ada boh plastik la) dan siap!

Ada juga buku berbalut kita tak boleh nak buka plastik dia.. contoh macam buku di bawah..

Kejam okeh buat buku macam ni. Ada ke pi stapler.. cettt.. Cacat abes buku..

Sekian, kelas cara-cara nak mark buku itu milik subjek kita.. kekekek daripada ticer...

Muahs untuk semua readers ticer (yang tak baper meriah) kakakaka

Papai!

2 comments:

El-Janna said...

lagi cantik lukisan bebudak tu dr lukisan den. erghh derm!

Ticer Syah said...

aiyaaa.. usaha lebih giat lg..akkaka

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails