Saturday, May 14, 2011

Sudah Jadi Big Girl

Kelmarin tuan tanah terima satu parcel daripada Kuantan. Sudah dapat kuteka siapa penghantarnya sebab si penghantar sudah memaklumkan awal-awal tentang penghantaran barang ke teratakku. Bila kulihat kotaknya..

Wah..Dasat..

Dan didalamnya ada sebuah buku -- Big Girl, dua fridge magnet dari Aquaria dan juga bookmark juga dari Aquaria.. Mementang baru balik Aquaria..akkaka. Aku je tak sampai-sampai lagi ke sana.. huhuhu.. dengkis dengkis..

Merembes kan.. merembes kan.. Jadi kalau bab citer DS ni toksah la dok tayang depan den.. Memang meleleh air liur nak baca. Kehkehkeh. Nasib baik ada orang sudi berikan pinjam. Jadi buku tu just untuk pinjaman saja. Nak beli sebuah pon dah berpoloh-poloh hengget.. sampai berpoloh-poloh ketiak nak kuar duit tau. Jadi meminjam adalah cara yang palingggg mudah.. Hehe.. Jangan buat rete dah ye.. kakaka

Anyway, kalau nak tau review pasal buku ni leh la rujuk kat blog Teacher Awin nih.. Setakat aku baca ni buleh la tahan.. tapi tetap tak boleh lawan Good Woman. Kekeke.. Err..sapa-sapa yang pinjam Good Woman tu tolong kasi pulang noh..akkaka

Bila baca citer Big Girl, barulah aku tau kenapa aku punya badan naik bagai dipam-pam. Pakai baju pun dah macam sarung nangka.

Ce tengok ce tengok. Nak amek gambo pon takde nafsu.. huhu. Baju ni lebih ayu dipakai bila berat kita hanya 54 kilogram! Faham?!

Masa pergi ke Karnival Belia, sempat jugalah aku pergi cek kesihatan.. Percuma maa.. sapa tak mau.. Siap dapat kad tau, leh bikin folio..kakaka


Siap ada tulis, amalkan cara hidup yang sihat.. Oh..macam mana nak sihat, asek stress aje mengenangkan tentang nak pindah skola tapi tak boleh.. Huhuhu

Bila cek tadi.. OMG, darah aku ada tinggi sedikit.. kata mamat tu, mungkin sebab cuaca panas.. perkara biasa.. Bagi aku.. itu luar biasa la.. Dan apa yang aku tau, aku dah boleh menjadi Big Girl macam dalam novel DS. Asal stress aje makan, asal makan aje stress.. kuikuikui

Jadi, bila nak mula diet ni? Die larrrr..

7 comments:

Fendy said...

http://fendy1302.blogspot.com/ done followed

dtg dr blog abg ben

Awangku Johan said...

salam ziarah dan salam perkenalan dari saya dari laman blog abg ben.. Saya singgah dan follow blog awak ya ticer.. hehe.. ada masa mai la datang n melawat serta follow blog ticer awang yg x seberapa ini..

Cik Misi said...

SELAMAT HARI GURU....

CikMisi dtg dri Blog Abg Ben Ashaari.... hehe

Ticer Syah said...

toce2.. sila datang lagi..ekkkee

teratai said...

tq follow blog kite,kite pun ikut follow blog ticer syah. smlm dah dtg..hr ni jengok lagi:)

Ticer Syah said...

awangku johan:
naperlah komen anda masuk kat spam..ekekke. tq for following.. jap gi makcik sampai..akkakak

Ah Win said...

nnt ade rejeki..kite g aquaria sama2 eh.. <3

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails