Friday, April 15, 2011

PENULIS SENJA TERAKHIR - ANUGERAH

Oh meng! Kali ni saya telah ditag dengan sengaja oleh ToyolKiut. Cis Toyol..jangan hengat ko kiut, ko boleh tag Ticer sesuka hati..hoh! Kuikuikui. Dah la kena karang puisi, takde tajuk lak tu. Vavava.. leh pengsan kalau hari-hari kena tag ini macam.. kakaka

Tapi kot mana pun, hadiah yang ditaja oleh Penulis Senja ni pon cam besh aje. Hehe.. Teringin rasanya nak try. Kot-kot la LUCK saya macam bulan ni berterusan kan. Hehe..



Mula-mula kita kena bagi sebab kenapa kita mau enterrrr ini contest.

Saya join contest ini kerana saya telah disyaki mengskodeng blog ToyolKiut maka bila ditangkap dan didakwa, juri awam tak baper pro telah menjatuhkan hukum kepada saya agar saya mengenterrrrrr pertandingan sajak kaaa, puisi kaaa, cerpeng kaaa.. ikut suka kaaa.. janji jangan ciplak laaa...

Then, teruskan aje ke atas pentas dan sila sampaikan serangkap pantun ke, sajak ke, cerpeng ke.. sila sila..

Ehem..ehemm..(kasi clearrrr tekak)
Mera nam..nehi Baadshah.. but Ticer Syah hee.. so, today I would like to tell you a short poem heee entitled.. Anugerah.. (pergh.. skema siot tajuk...kakakak). Oh, sungguh bermakna okeh puisi ini.. mendalam tak hengat..harap sila sediakan tisu..akkakakak

%*%*%*%*%*%*%*%*%*%*%*%*%*
ANUGERAH
%*%*%*%*%*%*%*%*%*%*%*%*%*

Mengapakah,
Sekian lama daku memburumu,
Kau masih tiada lagi dalam gapaianku,

Mengapakah ,
Sekian lama daku mencarimu,
Namun kau masih tiada dalam pelukanku,

Mengapakah,
Harus daku menunggumu,
Anugerah yang kurindu-rindu,

Haruskah,
Aku terus menantimu,
Entah sampai bilakah nanti kesabaranku,

Mungkinkah,
Aku harus pergi darimu,
Kerana aku harus sedar dan tahu,

Disini bukan rezekiku...

%*%*%**%*%**%*%*%*%*%*%*%*%*%*

Huwaaaaaaaa... sedih tahap Pak Pung Pak Mustapa tau masa karang sajak ni. Sungguh kena-mengena dan terkena lastik dengan aku.. huwaaaa...butthurt ouch!

Err..sekian, tima kacih.. (sambil lari masuk bilik nangis atas katil teresak-esak)

Eh..nanti dulu.. terlupa nak TAG TIGA ORANG RAKAN.. WAJIB TAU TAG!

1. Nik Mazuin
2. Eeeda
3. Anis

Korang kena join okeh.. sebab hadiah utama RM SERATOSSS RINGGIT TUNAIIIIII!!!!

Ok..boleh sambung nangis.. huhuhuhu

6 comments:

Ah Win said...

lepas mengarang..nak kena bagitau siapa?

waN Mohd Salim said...

tima kaseh mak cik ... waaa sedeh la puisi nih ...

Ticer Syah said...

awin:
ko klik je kat link penulis senja tu...

Ticer Syah said...

incik wan: ada harapan menang kaa.ehehehe

toyolkiut said...

wah ticer..
panjang lebar pembuka dan penutupnye..

tunggu ole2 utk ticer..
wait.. wait.. aaaa...

Ticer Syah said...

TK:

meh la lantingkan kat ticer kete sebijik ka.. tak pon motot BMW satu..akakakka.. bungkus elok2 noh.. tayar bungkus asing..akkaka

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails