Thursday, March 10, 2011

Sudah pos..kalau tak sampai marah encik posto tau! Kakakak

Firstly, saya nak minta maap bebanyak sebab tak dapat pos awal. Banyak sangat kerja menanti, almaklumlah sudah mau coti skolah, haruslah segalanya dibereskan sebelum bermulanya coti. Huhuhu... dan saya dapat hadiah terbest, iaitu membuat make over untuk library saya di masa coti. Oit..sapa kata time coti cikgu coti oitt...sengal hang nih. Lempang laju-laju baru tau haaa..

Jadi, masa di sekolah, bertungkus-lumus la mencari kotak-kotak terpakai dan juga membungkus hadiah-hadiah. Mesti para pemenang teruja giler nak dapat hadiah kan. Hehehe.. Sabo sabo tuan sadiq..nanti sampailah hadiah kome.

Yang ini antara hadiah-hadiah utama yang sudah dibungkus dan siap dilabel. Hehehe.. Cuma satu aje tak sempat label sebab dia bagi address dalam henpon, so nak menaip tak sompek. Tulih tangan senang. Yang tak menahan, masih ada sowang lagi hamba Allah last menet baru bagi address. Hoh! Sapakah itew.. Harus kita geget dia dalam-dalam. Kuikuikui. Hengatkan tamo dah hadiah.. leh I buat tukun tau..

Balik aje dari sekolah, terus bermanja dengan kak posto. Kak posto agak menakutkan, sebab tatkala melihat bungkusan saya terus beliau berkata...
"Eh, kenapa guna kaler ni, sakit mata posmen nanti.. "


Haiyaa..mana la saya tau tak boleh guna kaler-kaler macam ni. Ishhh..tensi I taw. Penat aje bungkus cumil-cumil dan pelekat alamat. Huhuhu..kejam kak posto nih. Nasib baik diluluskan. Kalau tak diluluskan, ntah bila nak dipos pon tak tau..

Yang ni pula set-set hadiah saguhati. Yang ni saya guna Pos Ekspress yang kununnye dijamin sampai esok. Jangan lah korang menaruh harapan bahawa mereka akan sampai esok. Aku jamin ianya akan sampai minggu depan. Kahkahkah. Sebab dah dua tiga kali saya gunakan perkhidmatan ni dan hari tu tukang sponsor saya pon hantar pakai menda nih, lepas seminggu baru sampai. Sungguh tidak mengikut cogankata "Dijamin Sampai Esok". Podaceettt!

Selain dari hadiah korang dapat tu, saya sertakan sekali BOOKMARK! Saya memang suka bebenor buat bookmark. Rasa macam cute aje. (So, korang wajib puji menda tu kiut tawww)

Baeklah, eh.. lupa pula nak bagi nombor pos ekspres korang tu..hmm.. malas nak turun bawah. Sok je lah.. Kalau teringat..kekekekek..

Jadi, bila dah sampai nanti, jangan lupa SMS saya okeh, atau just tulis kat ruangan komen bahawa hadiah korang dah sampai. Kalau tak sampai.. korang pi sekeh pala pak posto laju-laju..akkakaka..

Sekian, selamat menunggu!!!! Yeebaaa yeebaaa...Makcik menang motottt!!!

9 comments:

Ah Win said...

takpe..part tulisan tangan tu..hat aku punya..sungguh ori...tak pakai bantuan teknologi

mamaqari said...

kakaka...bule pulak akak conuter tu kata cantu..ada kaler standard ke klu nk pos barang?tp mmg slalu perasan org hntr kaler coklat/putih jer..hehehe

My Aisy said...

hehe...yer masih menunggu nih..tak menyabor dah...

AkmaFaizal said...

wah hijau tu..meseti ticer cintakan alam semulajadi yang hijau. support green world..yeah... :)

Ticer Syah said...

Awin:
aakkaka.. tp ada jugak pakai teknologi, bookmark dalam tu..kekeke

Mamaqari:
Mmg pon kan.. senanye dok cari gak kertas minyak..tp ntah camner tak jumpa. mana simpan ntah.. last2 pakai kelas kaler aje..seb bek tak pakai ketas kaler konin.. kompem kena rejek..akakkaka

my aisy:
ada ke nama anda nih? kompius i..kakakaka

akmafaizal:
musti2.. kecit2 dulu bercita nak jadi pejuang alam sekitar..kekekek... dah bsor cam malas lak.. kehkehkeh

Ah Win said...

kakak kat counter tu sungguh x berfikir "outside the box"
being static mind doesn't lead you anywhere sista counter

Ticer Syah said...

kan.. asek brown, white, brown, white.. nak santek sikit pon tak ble..ekkekek..sila tunggu hadiah anda dengan penuh kempas kempis..kekekek..

Ah Win said...

hadiah maybe smpai masa cuti..maka gift tu membuat GB n staf sgt jaki, sbb sure smpai kat opis..& bertapa dlm opis smpai isnin 21 mac

Ticer Syah said...

wajib sakit hati sesangat..akkakak

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails