Wednesday, March 2, 2011

Garlic Bread yang ntah haper haper...


Dah lama nak try buat garlic bread. Tanya kat jiran, depa bagi petua macam senang aje. Tapi yang tak bestnya, suma main agak-agak. Kakakka.. Dah la kita ni bab memasak suam-suam kuku, kalau bagi resipi main agak-agak ni, haruslah tidak menjadi. Kuikuikui..

So, a few days ago, pergi la ke Tesco membeli belah dan ternampak McCormick punya Garlic Bread. My sis kata mudah, cuma letak butter dan sapukan aje Garlic Bread punye rempah tu. Botol dia sangat kecil dan harganya lebih kurang RM12. Mak oi.. pisan I. So, I decided to try on my own. Hahaha

Lepas balik sekolah and do this and that, panggil terus kanak-kanak riang. Pakat teruja sebab selalunya mereka ni dibanned dari berada di dapur for safety la kunun. Bila dapat chance tolong memasak, wajibul ghunnah la teruja tahap gaban. Kakakak


Dua orang budak kecit yang sungguh teruja dapat buang kulit garlic. Kakakka

Banyak giler garlic. Huhuhu.. Kompem malam ni Dracula tak berani singgah. Kakakaka

Dan this boy dipertanggungjawabkan untuk menumbuk garlic. Kembang kempis dapat tumbuk bawang. Kakakkaa.. Tapi tak berapa hancur, so, kena la Mama dia take over kasi hancur.

Lepas tu campurkan dengan butter or planta dan sapu ke atas roti panjang nih... bakarrrr...

Hasilnya memang nampak macam jadi... tapi bila makan rasa garlic banyak sangat..mungkin juga sebab terlebih garlic. Oh meng! Ruginya. Tapi kubedal jua kerana dah teringin sangat nak mamam. Kakakkaa..

Sungguh enak dimakan bersama Soup Mixed Mushroom dari Vono -- bukan tilam Vono ye. Kuikuikui

4 comments:

ShimaSalleh said...

nyummmm nyummmm dolu2 sy beli garlic spread ajer kak hihi org mls, pun suam2 air je bab memasak nih keh!

mamawana said...

Hehe...ok ler tu... roti garlic janji habis dimakan.

cikpuanhady said...

roti tu akak beli ke buat sendiri..ngee..saya pon memang sangat sukakan garlic bread ni..kalau pi pizza hut memang ini yang dicari, makan dengan mushroom soup, perghh..slurrrppp..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Ticer Syah said...

Shima Salleh:
dah penah beli dah garlic spread..mcm tak mantop aje bla makan.. hat jiran km buat tu sedap btoi..sebijik rasa cam kat pizza hut.. huhu..bla try sndiri..naper tak jadi..owh..stress giler..harus usaha lagi..kuikuikui

mamawana: nehi2.. tak abes pon..ada tinggal 3 ketoi..akkakaka

cik puan hady: roti tu beli ma...tak koser mak nk buat..akakkaka.. kalau ada bread maker tu takpe jugak.. kena kompol duit la nak beli bread maker..msti hari2 buat roti..kehkehkeh

pizza hut mmg merembes kan.. i oso loikeeee pizza hut

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails