Friday, February 25, 2011

Gaji dah masuk! Kaya kejap...

Gaji dah masuk...yeebaaa... maka akan berpestalah segala tokey-tokey, saudagar-saudagar di semua pusat membeli-belah. Kaya..kaya..
Maka, bank-bank pun turut sibuk dengan melayan karenah seribu satu manusia. Nak tunggu giliran wajiblah berjam-jam. Silap haribulan mesin teller pon jam. Kuikuikui. Telefonis tukang kutip utang pun bertambah ligatlah jari mereka menekan nombor telefon si pemiutang -- menuntut janji si pemiutang untuk membayar hutang.. (macam biasa kena aje..akkaka)
Restoran-restoran makanan segera turut menjadi kaya...kaya.. semua orang pakat dok serbu. Maklumlah hari gaji, maka haruslah makan di tempat begitu bagi memenuhi kehendak tekak yang dok tahan bila poket kering. Time ni la nak kena laksana janji-janji manis kat kanak-kanak or gelpren-gelpren.. or boipren-boipren.. punggahhhh....
Nafsu nak berbelanja mesti tinggi di waktu-waktu macam ni. Tiba-tiba kasut dah tak bes pakai, tiba-tiba rasa macam dah takde baju nak pakai (padahal almari dah tiga buah..adoi...).. tiba-tiba selendang Yuna dah rasa macam outdated.. kena cari yang baru untuk dipakai bila bermulanya minggu baru..
Kot mana pun satu aje nak saya pesan.. pesanan untuk diri sendiri dan juga pembaca semua..
Dah nama pun hari cuti, jangan lupa bawa beg shopping sendiri ye. Hari tanpa beg plastik, bersamalah kita jayakan.. (ceh..ingat nak bagi pesanan ala-ala orang beriman... kakaka)
Dan juga.. sila berbelanja secara berhemah..buat shopping list kalau tidak mahu sakit jantung tatkala teller kat pasaraya menekan jumlah keseluruhan yang harus anda bayar -- (sudah biasa terkena..kakaka)
Sekian, macih :p

5 comments:

Bro Fit said...

perempuan suka je kalau shopping ek hehe

- Fitrihadi.com -

Ticer Syah said...

btoi tu incik fitri hadi....eh.ingat anwar hadi..akkakakak. shopping ni bak kata omputih.. one of a therapy.. kuikuikui

Ticer Syah said...

btoi tu incik fitri hadi....eh.ingat anwar hadi..akkakakak. shopping ni bak kata omputih.. one of a therapy.. kuikuikui

Bro Fit said...

anwar hadi?? woarghh ni nak mengamuk ni.. hahaha

Ticer Syah said...

kakakaka.. sabar tuan sadiq sabaaarrr... kakaka.. eh..apsal la komen saya sampai ada dua nih.. giler komeng sungguh...akkakakka

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails