Friday, July 2, 2010

Cucu Baru!

Beberapa hari lepas, kitaorang dapat ahli baru dalam rumah nih. Huhu... Kaseh Mascara beranak pulak. Mula-mula tengok ada 3 babies saja, petang tu ada lak lagi sekor, then esok petang bila balik dari sekolah ada sekor lagi. Wah.. meriah rumah aku.. Kakkakaka..

Apa pun.. congrats to Kaseh Mascara (ntah sapa la bapaknye..kakaka) di atas kelahiran anak-anak anda. Oiiiyyy.. aku jadi nenek oiiiiyyy..kakakak


Sila dapatkan di pet shop berhampiran.. Kalau area Jitra ada satu kedai kat belakang kolej Komuniti. Sungguh bes kedai tu.. termurah setakat ini...akkaka.. And banyak choice yang available. Kedai ni pon ada kat Alor Star. Ramai manusia datang.. Sekarang n baru ada kesedaran nak memelihara menatang kot.. akkaka

Peralatan menatang beranak..
1. Bekas air dan makan -- untuk Mascara la.. dah Shaggy kena kurung dalam kandang.. kakaka.. Rege RM 15 kot.. aku cek tadi RM 20.80. Mintak kurang dapat la dalam RM18.. ntah mana datang RM15 ntah..sengal..akakka

2. Vitamin letak dalam air. Rege dalam RM 8 RM 17 la dei.. suka-suka je letak rege murah..akkakaka

3. Botol susu untuk anak-anak dia kot-kot la dia tamo susu babies dia tuh.. RM 15. Siap berus lagi..

4. Susu babies --khas untuk menatang RM 7 sekotak.. mahal giler..

5. Tempat titon haiwan peliharaan cuma RM 42. Paling murah.. kalo ada kusyen-kusyen mau rege dia RM 85 ke atas..Adoi...


Lima ekor.. siap beli tempat lepak kucen nak letak anak-anak dia nih..akkaka


Makan sayur untuk mendapatkan stamina..kakaka

Penampilan khas kali nih..


Khas untuk Makcik2 Salman yang obses ngan Salman..akkakaka

Ok.. dah ngantuk.. nak rest my eyes sebentar..ngeheheh

3 comments:

eT said...

nenekkkk....ulpss...

MaszLaVista said...

nyah, ko lepaskan si shaggy tu mcm tu jer ke dlm umah?? wah...kemain!

Ticer Syah said...

eT:
kakaka.. ya cu..kakaka

masz: ho ler.. aku lepaskan gitu aje..tp sikalang kena boh dalam kandang..sbb dia and the partner sebok kencing suka ati depa je dalam umah..tak larat nak mengemop hari2.. bkn nye rajin benor kitaorang nih..akkakk

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails