Tuesday, June 8, 2010

Joyride to Teluk Batik

DAY 1
Maka hari yang ditunggu-tunggu pon tiba... pagi-pagi buta dah bangkit dan uruskan kanak-kanak riang untuk dipos ke rumah MILku..Hehe..Opkoz la Salman wat hal sket, tapi berjaya ditenangkan oleh MILku yang cekap! Thehehe..

Pukul 8.00 am - berkumpul di depan Bikers Gallery. Kedai jual motot besar yang terbesar kat Alor Setar la kot. Peramah tokey dia.. siap ikut p konvoi. Then, sarapan pagi pun ditaja oleh Bikers Gallery. Boleh pilih makanan, you can have either bihun or nasi lemak. Hoh! Pisan.. Pehtu ada lak kuih-muih yang dasattt.. maka aku pilih bihun aje (T_T).


Baca doa sebelum bertolak -- eh.. lerr...Incik Hubby kena jadi tukang baca doa daa..akkaka

Pukul 8.45 am - baru bertolak, hujan turun malu-malu kucen pulak. Kakakka.. Tapi bikers suma still nak meneruskan perjalanan. Belassaahhh!!!

Dalam perjalanan nak sampai ke Juru, kaki aku dah kebas.. pergh.. mulanya aku nak luruskan kaki nak wat eksesais la kunun, bila lunjur kaki then nak letak balik nengok kat bawah footrest aku dah terlipat.. aiyooo..dah la motot tengah jalan..apakah??? Cuba kuis-kuis beberapa kali, tetiba aje cramp kaki gue.. hoh.. Huwaaaa.. usaha lagi dengan penuh perasaan.. ingat kawan-kawan! Usaha tangga kejayaan -- maka berjaya menguis kembali footrest, dan selamat la kaki ku walaupun ada rasa sedikit kesakitan.. (hoh..ngada ko!)

Pehtu, berenti kat Changkat Jering untuk bagi motot minum. Cian.. Isi la minyak kat budak Kawa nih.


Sambil korang isi minyak, aku camwhoring dulu bole? Kakakak.. Ada macam robocop kah? Jengjengjeng..

Dalam kol 12 - tiba kat Pantai Remis, singgah kat rumah sowang Marshall tu, wat kenduri.. berhenti la kami ni ramai-ramai menumpang kasih dan menumpang makan kat rumah orang.. hehehe.. sungguh bes makanan yang disediakan.. Rugi sapa tak ikut..


Encik Azri R1 sedang melayan tetamu yang hadir.. sila-sila.. 1 Malaysia kami nih!


Siap khemah tuuu.. dasaaattt...

Dah habes makan, kenyang yang amat.. bila nak sampai ntah. Tanya orang keliling ada kata lagi sejam, ada kata lagi setengah jam.. punggaaahhh!!!

Setelah beberapa ratus minit kat atas motor, sampai la kitaorang ke destinasi. Siap sesat lagi! Hoh.. Arrow head tunjuk soh beratur lane kiri, orang belakang arrow head pepandai lak pi belok kanan dan terus meluru jalan.. yang belakang ikut kan aje sampai ke tempat penternakan telur penyu..cisss.. rugi minyak.. minyak mahal skang nih weh.. Kakakaa


Sampai-sampai ingatkan leh terus titon dalam bilik.. skali nengok, ada briefing lagi daaa.. asek2 briefing daaa.. Then, dapat kunci bilik.. sedey nengok bilik we olls.. hoh! Paling koman spanar dalam dunia..akkakaka.. layankan aje la.. TV pon tarak.. seb bek ekon ada..kalo takde.. naya lagi la.. huwaaaaa...


Tengah tunggu giliran untuk amek kunci bilik.. yehhhawwww...

Dapat aje masuk bilik..tak tahan.... terus mandi.. huhu.. then tengah baring-baring rasa boring lak. Ajak Incik Huby jalan-jalan naik motot.. memveroooommm la we alls petang tuh.. Kakakka

Time nak solat, Incik Hubby terkejut.. lerrr..tak bawak kain pelikat la la la la beliau.. so.. alternatipnye..


Pinjam la kain telekung aku..wakkakaka.. tak sesuai tau lelaki pakai flower2 nih..kuikuikui...


Kat tepi pantai.. beg itu tak ble tinggal lor..


Then tukar uniform sebab ada aktiviti snorkeling, berkayak dll. Tapi kitaorang layan snorkeling je la. Tak baper adventure sangat sebab snorkeling dalam kawasan..akkakaka.. aku hengat depa bawak naik bot then p tengah laut dan bersnorkel.. ghupanye..pesen len. Hoh sungguh! Pangkor jugak bes bersnorkeling...


Depa snorkeling dalam kawasan ni jaaa.. kakakka.. tak adventure langsung.. bes lagik Ace Ventura..kakakak

Lepas tu, tukar uniform kembali..akkakak.. pusing-pusing je la.. tengok apa benda boleh dibawa pulang..

Kat tempat snorkeling tuh. Leh amek gambo ngan penyu.. akkakak.. dan juga octopus..kuikuikui..


Haiyarrkkk... ini baru betoi pendekar..akakkaka


Posing ayu di sini nampaknye..akkakaka

Pukul 8 malam (ait.. tetiba jadi mcm diary lak):
Mamam time. Nasi goreng, air kaler merah -- sirap la dei, pehtu seafood dibuat BB beratur..akkaka


Memang kena beratur..hoh!

Pastu..karok time..yehhawwww...

Sound system hancus.. sedey kalo dengar sora orang yang bes-bes nyanyi.. Nasib baik aku tak ternyanyi itu malam..kakakak..Oh..yang tengah nyanyi tatkala ini -- seorang doktor.. dasat doktot ni nyanyi..kalu sound system cantek... msti leh join AF nih..kakakak

DAY 2
Malam tu hujan lebat giler.. rasa macam nak tercabut bumbung we olls. Ketakutan aku.. aku ni kan ke kadang-kadang penakut..akkaka.. pehtu kejut Incik Huby sebab bergegar giler rumah kitaorang.. ingat ada orang coba-c0ba nak masuk.. Incik Huby kata..
"Ish.. ribut tu..."

Aiyaarkk..sambung titon. Kol 4.30 pagi terbangun kembali.. sejuk tahap gaban- hoho.. nak pi toilet pon ketakutan..akkaka.. hampeh tol. Sambung titon sampai kol 5.45 -- okay tak ble titon dah. Golek-golek ngan hubby atas katil....kuikui.. then kol 6.55 baru bangkit dengan penuh kemalasan dan mandi dan bersubuh la.. dah kata kol 8 kena sarapan and kol 9 nak golek tayar.. Hoh! Elok aje kitaorang bersiap sedia, kuar la dengan kelengkapan bagai nak berperang..


Pakai t-shirt sponsored..hehe

Kul 7.45 kuar bilik..tengok jiran tetangga baru bangkit..cisss.. pakai kain pelekat, pakai towel. Hokoloh..aku yang terkejut.. caihh.. kata kol 8 mo mamam.. apakah? Depa pon terkejut sama tengok we oll..

"Awai sungguh hangpa nih...Kami baru bangkit jaa..."

Hoh..hangen sedikit tatkala ini. Aku ni kan kalau dah siap memang nak jalan terus.. tak ble tangguh-tangguh. Dah la bilik takde tv.. layan la polak depa sembang.. pakat tak mandi belaka.. ciss sungguh.. huhu.. Pehtu, masuk balik bilik dan buang segala mak guard kat kaki..kakaka

Hujan still lebat.. dari pukul 2 sampai la nak kat kol 8 tiada tanda-tanda untuk berhenti - sebab tu depa lambat.. huhu.. naper aku tercepat bangun..kakaka kompius.. maybe dah biasa pi sekolah di awal pagi -- so jadi rutin pulak.

Bila depa nengok kami dah siap sedia, depa pun baru la sebuk-sebuk nak bersiap.. Aku calo awal, pedih pewot weh tak sarapan..


Nasi goreng lagi.. tak ramai manusia yang ada..pakat bertowel belaka..akkaka.. aku orang pertama bukak tudung makanan..bes bes.. kakaka.. fresh from oven..kuikui..

Pastu sesi bergambo..

Sebahagian aje..yang lain tak ready nak masuk picca.. kakakak


Bersama sebahagian lady bikers.. penunggang belakang tetap dan berpencen...kuikuikui..


Gambar romantika d amour pon wajib nih..kakaka

Then, off to Lumut.. sebab sana barang lagi murah dari Teluk Batik.. hoh la ko ni Batik..tak baek tau letak rege tinggi-tinggi..


Bergambar kat Jeti nak ke Pangkor.. Huby with Tok Wan yang suka melatah -- menjadi mangsa dera bikers kat situ..cian Tok Wan..kakaka.. hat sowang lagi tu otw nak p cucuk Tok Wan..


Me and Incik Hubby again..hehehe


Aku lak.. tak larat nak senyum lor. Ni senyum paksa..kakaka..


Ni lak masa berhenti kat salah satu stesen minyak masa on the way to Bukit Mertajam. Lapar giler.. so, aku sambar Snickers 1. Huhu.. sedap..leh la nak kaber pewot lapaq.. Oh.. yang dok tengah tepon tu la doktot yang dok karok malam tu..kakakka..


Penuh stesen minyak dibueknya..orang len tak ble nak tumpang isi minyak. Kakkaka..

Masa majlis pelancaran moto baru kat Bukit Mertajam, tak sempat kitaorang nak amek gambo..sebab bateri hampir kong. Jadi save aje la.. sedey..huhu


Gambo ni pon nasib-nasib aje dapat amek..Kakakak.. Masa dah sampai Alor Staq.. penat giler.. tak larat sungguh. Tiba kat Alor Star around 4.30 pm kot. Alhamdullilah selamat sampai.

Sekian, biter tentang berkomboi.. mau titon la.. dah kol 1.30 pagi nih. Huhu.. Esemen jugak tak siap-siap..huwaaa...

3 comments:

eT said...

bestnyer akak konvoi2...hehe

Ticer Syah said...

mmg bes..kekekek.. jom le join.. bes wooo.. nk2 kalo ada orang sponsor..akakka.. dpt tshirt pree pon jadi la.. hahaha

MaszLaVista said...

wooooooohoooooooo!!! seronok nye laa kak...best!!!!!!!

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails