Friday, April 9, 2010

Celoteh dinihari

Exam sudah nak sampai. Aku masih dok giler study. Malangnya batuk sudah datang. Huhu.. Sungguh stress kalau dah batuk. Biasalah, memula batuk, lepas tu wajib selesema cikgu (tingat iklan..akkaka), pastu dah tentu demam..hua hua hua..

Untuk mengelakkan diri tak termalu di dewan besar, maka aku makanlah ubat batuk cap Woods yang ada dalam peti ais. Punya la keras tak hengat tahap gula dia..maklumle dok hibernate dalam peti ais..akkaka.. belasah aje la.. Sok pagi pi klinik. Huhu..

Lepas aje menaram ubat, aku rasa letih lak. Maybe sebab hari ni first day red flag... polak.. bertimpa-timpa problemo aku rasa. Layankan aje. So, tak larat nak duduk kat kosi, dok atas katil. Sambil-sambil baca, sambil-sambil layan Salman... abang dia sorang dah sleep, sorang lagi dok ngadap games. Malam ni acara bebas bagi kanak-kanak. Mama depa pon bizi yang amat nak study, tak dan nak ajar kekanak riang.


Menghapal dengan penuh perasaan.. huwaaaaa...

Sedang aku layan baca.. tetiba ngantuk yang amat. Cisss..asal baca nota aje ngantuk..asal ngantuk aje baca nota..akakkakaka.. sabo Syah..sabo! Yeeehawwww...Musti obatnye bahana nih..

Salman masih cergas tak mau titon. Haiyaa..payah budak ni. Papa depa lak sebuk kemas rumah. Hehe.. Amek alih jawatan.. tuko shift lak lah.. alaa..lagipun Papa depa esok nak pi hantar geng motot berkonvoi. Sudah tentulah tetiba beliau rajin..akkakaka.. sebab kalau tak rajin, wajib aku hangenkan.. dah la red flag..kuikuikui.. macih la apa pun ye Incik Hubby ye..kakaka

Baca punya baca.. aku terlelap.. huhu.. Sedap layan tido nih. Tetiba terkejut jam doblas setengah malam.. haiyaa..naper aku titonnn?? Kenapakah? Aku nengok Salman dalam bilik air. Haiya.. buat apakah?

Siap bawak bantal busuk dalam bilik air.. Cesss..mesti ada keje dia buat.. Memang tidak syak lagi! Terpekik la aku di tengah malam..

"Adddiiiikkk... wat apa tuuuuu!!!"

Marker pen terdedah.. Abes la.. aku nengok dinding.. ok aje..kecuali kesan lukisan -lukisan lama..haishh.. sabo je aku. Kot-kot la ada lukisan baru..akkakka.. Memang nak kena jotos kekanak ni.

Aku nengok dia dah conteng bantal busuk dia. Kunun bila basuh leh hilang. Ish..budak nih.. sabo je lar.. Aku cari Papa.. lerr..tertido gak kat bilik belakang ngan Red Pwincess.. Bawak lari laptop aku ye.. Terus aku kejut Incik Papa.. Incik Papa pun terbuntang bijik mato melihat keadaan Salman...

Dan terus membebel.. huhu..

Dan Salman terus buat muka.. Nak marah, kesian... abes kuat membebel je la.. Kalau korang nengok keadaan gini.. Apakah korang akan hangen?


Ye.. beliau telah berjaya menconteng badan beliau sekali..bukan takat bantal aje ye.. Haiyaaa.. Muka beliau agak stress setelah mendengar tazkirah dari Mama and Papa beliau.


Cuba menutup lukisan kat dada.... Pujuk punya pujuk, baru lah dia bagi tunjuk lukisan kat dada.


Haish.. Macam-macam. Pantang aku terlelap sikit, ada aje keje budak nih..

Ni suma pengaruh AVATAR la nih.. Nak jadi pahlawan AVATAR... Toruk Maktooooo!!!

3 comments:

luna_e said...

hi...nakalnyer si salman ni...ehehe

ONE ZABA said...

muahahaaaa...pakai pampers lagi!!!

Ticer Syah said...

luna:
kuikuikui.. kena sabar tahap dewa jaga bdak nih..kakaka

oneZ:
tu le..dok toilet train tak abes lg daaa

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails