Monday, February 1, 2010

Latihan Rumah...yehaawwww!!!



Sejak bukak sekolah dan sejak third week skola dah mula dah latihan rumah sukan. Setiap rumah sukan kena datang DUA KALI seminggu. Hoh kan! Dan sepanjang bulan Januari aku tak penah pon datang. Sebabnya :-

1. Letih bangat sebab dah lama cuti so macam rasa tak larat aje... a lot of things to catch up.
2. Asal nak pegi aje Salman titon. So, takde sapa nak tengok dia kan.
3. Jauh bangat nak mai sekolah.
4. Malas pon ye gak..wakkakaakak..
5. Latihan rumah bermula jam lima dan encik Hubby masih belum sampai. Jadi sapa nak take care of the kanak-kanak riang. Harus aku mengangkut kesemuanya sekali. Drive dengan penuh hiruk pikuk sambil-sambil berperang sabil di dalam kereta. Sungguh mencabar keadaan memandu ketika ini.

Bila dewang tanya.. naper aku tak pegi..aku jawab..

1. Kalau aku pegi, bajet duit minyak lari lah. Maklumle time gaji bulan 1 kan ke jauh bukan main setelah gaji bulan doblas digunakan dengan semaksima mungkin untuk barang-barang sekolah kanak-kanak riang.
2. Saja tamo pegi (ini jawapan pada orang yang kepochi bila dah asek tanya tak benti..so aku malas nak layan dah)

Tapi hari ini tetiba rajin sebab mood agak baik ini hari.. kuikuikui... Sebenarnya banyak juga aku taip tapi suma aku delete sebab mau menjaga ati orang (asek jaga ati orang, ati sendiri gak dok sakit kan kan kan). Perkara yang aku delete termasuklah kata-kata geram kepada mereka-mereka yang bajet bagus aje kat skola tuh. Ciss korang nih...

Ok..sudah habes membebel. Masa untuk gambar syok sendiri polak...


Kekanak riang yang mengekor aku sepanjang masa.


Salman ngan baton.

2 comments:

ONE ZABA said...

musim cikgu cikgi tuka kaler kulit ni...

.: mama cute :. said...

wah..bole dijadikan alasan paling konkrit..wakakkaka

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails