Friday, January 15, 2010

Solar eclipse datang lagi!


Nak tunggu lama benor, aku cilok aje gambo ni kat Space.com..waakkaka

Yeehaaawww...solar eclipse datang lagi! Kali ni jatuh hari Friday. Kawan aku dah habaq dah siap-siap kat aku pasal gerhana nih. Dia kata suruh wat solat sunat, gerenti segala hajat termakbul, insyaAllah.

Tadi pi intai tak sampai separuh. Aku nengok jiran sebelah dok terintai-intai nengok ke atas pakai spek mata itam dia.. haishh..bahaya tu cik oittt..amek la felem! Encik hubby pon menggodek-godek lemari atas, terjumpa la felem lama.. hoh..dah pakai kamera digital ni, tak men la felem-felem ni..wakakakka..Nasib baik ada..

Maka, mencemar dulilah aku dan kekanak riang memerhati langit biru yang kalernya biru..hehe..Sambil-sambil tu aku terlihat encik Hubby telah terkantoi dengan aktiviti haramnyahisap rokoknya..

"Haa.. I saw you!"
"Ish.. apa dia.. tak buat apa eh.."
"Cuih.. jgn tipu ok. Kami nampak abang tengah sibuk nak padamkan rokok! Kantoiiii!!!!"
"Mana ada..ni amek felem ni nengok matahari.."
"Kantoi!"

Then, aku pon membaca khutbah Jemahat kat pondok tu.. hoh! Sungguh tak sayang diri betul encik Hubby ni.. geget baru tau!

Pastu, mencucilah mata ke arah awan terpilu biru tu haa...


Baru sket aje..

Then, encik Salman sebuk nak pegang felem..
"Mama..nak nak.."


Kengkunun tengok matahari..

"Adik tengok mana?"
"Tinguk bondok!" (terjemahan: tengok pondok)


Pehtu ubah direction plak..

"Matahari sana la.."
"Tinguk papa!"

Polak.. oh..selamat bersolat sunat ye. Doa yang baik-baik aje.. :)

6 comments:

MaszLaVista said...

umah aku gelap gulita kol 3 pm td..mak aku siap ngamok ngan adik aku sbb x kejutkan dia dr tdo..semangat mak aku nk tgk gerhana ni td

.: mama cute :. said...

masa gerhana penuh aku pon tertiton..haishh..tensen..dpt tgk masa dia half aje.. tak larat tunggu lor..kekekek

ONE ZABA said...

atas ni langsung tak nampak apa pun...gerhana awan!!!

.: mama cute :. said...

msti sjuk bangat atas tu..waduh makin lebat la strawberry.. bessss...

sayalahfaizul said...

akak... tadi kan, i nampak mat indon, bangla ngan nepal je bersepah2 kat puduraya. mase tu teman member yang nak balik ke kuantan... gerhana rakyat tempatan...

.: mama cute :. said...

kompius jugak aku baca statement ko awal2.. apa ke he solar eclipse kena ngena ngan PATI..wakakaka. mushkil2.. skali gerhana orang ghupanye..wakakkaka

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails