Sunday, January 17, 2010

Missing In Action!

Cemas sungguh sehari suntuk mencari bantal encik Salman yang hilang entah ke mana. Cari dalam stor pon tara jumpa. Aku sampaikan menjadikan operasi mencari bertukar menjadi operasi mengemas, still tak jumpa. Last-last pegi ke rumah MIL aku kot-kot ada tertinggal kat sana. Hoh.. letih bangat..tak jumpa juga. Then, planning nak pi Giant tak jadi sebab encik Salman sleep polak. Leceh le nak dukung budak ni. Leh patah tulang belakang..wakakkaka..

Elok-elok je lepas Giant, budak ni bangun polak. Sabo je lar.. We headed to Pasar Malam kat PJ..sonang... dei PJ- Pekan Jitra la dei..wakakaka.. ingat haper? Cian kome tatau shortform..ngeee...

Balik pasar malam, dah give up dah nak cari, aku pi le menggosok baju kekanak riang nak skola esok, termasuk baju sendiri dan encik Hubby. Pehtu bukak tenet.. tengah-tengah tunduk bawah meja komputer (sungguh heran aku tak nampak semasa operasi..pandai betik bantal ni menyorok!), aku nampak macam familiar je benda alah belakang beg di bawah meja aku nih.. cisss..ghupanya kat sini tersoroknya bantal-bantal encik Salman and the gang! Sapa punya keje daaaaa...

Adam mengaku dia dan encik Naufal yang menyorokkan bantal. Cisss..sungguh cisss..letih macam hampeh nak cari. Korang tamo habaq mai no.. Encik Salman nampak bantal-bantal dia terus teruja bangat!!! Peluk macam seplo taun tak jumpa..wakakaka..cian Adik!

Dia tak terkata..cuma cakap..
"Haa...." dan peluk cium tamo lepas itu bantal.. sabo je la budak nih!


Set bantal busuk dia.. mesti ada Teletubbies merah ni sekor, bantal eskrem ngan bantal kecit tu... Salah satu takde jiwa kacau terus..aiyaarrkkk!!!


Gumbira bangat selepas beberapa menet bertemu bantal. Dia paling sayang hat kecit tu lah.. Sejak baby dok guna itu bantal..

Sudah betul kalau ada bantal busuk ni. Pi mana tak ble tinggal!

The best part, bilik kekanak riang sudah kemas..kuikuikui..

Kotak-kotak mainan kat tingkap rasa macam mau campak ke tong sampah..Tensi sungguh mainan terlampau banyak..kuikuikui


Yeeeehaawwww...sudah susun anak patung! Kebanyakkan patung --- patung pree..ekekekek.. Mak Teh depa bagi, Mak Uda beli, Mak Lang bagi.. macam-macam Mak le bagi..wakakaka.. Oh, atas kerusi tak dan simpan..cisss!

9 comments:

Ateh said...

agak2 mana2 mainan yg best2 tamo tu..ko pass kat aku..leh bagi kekanak riang main kat sini plak..terutama yg diimport dr spore...wakakakaka

Ateh said...

agak2 mana2 mainan yg best2 tamo tu..ko pass kat aku..leh bagi kekanak riang main kat sini plak..terutama yg diimport dr spore...wakakakaka

MaszLaVista said...

rayyan x bleh tdo klu xde aku jer..so aku ni mommy busuk laa heh??

ONE ZABA said...

mau geger rumah kalau hilang tu...

.: mama cute :. said...

ateh:
wah ko, punya nak menan peree sampaikan dua kali ko post..wakakakka

masz:
busuk tang nenen ja kot..wakakkaka

oneZ:
memang pong..aiyoooo fenin lorr

3p4h said...

Wah!!! Itu bilik sudah cantek la... Berkilat. Tp kekanak riang 2 main/tdo ke dlm 2? Mcm x je.. ?

.: mama cute :. said...

epah: dwang tak titon itu dalam lor.suma menrengkel tdo ngan aku..aiyoo..kaco sungguh.. kuikuikui

3p4h said...

Ha5, agk2 kne ltk aircond br depa tdoq c2..ha5

.: mama cute :. said...

sbb bilik den je ada ekon, tu dok titon blik den... tp dulu takde ekon, pon bilik den gak..aiyooo..kena letak ekon gak la kat situ.ekekek

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails