Wednesday, January 20, 2010

Art Class Part 2

Hoho.. Art class again. This time kita buat weaving! Hehe.. Tau kah? Tak tau? Takpe..aku letak gambo sat gi, korang musti tau!


Ini la mendanya.. Hikhik.. eh..apsal terbalik? Sengal tol! Ciss!


Macam real aku wat muka seriyes..kekekek

Sebelum kita soh budak buat, the teacher must try first lor. Sat gi takde la buang masa banyak sangat nak explain. Macam rancangan Art Attack tu.. setiap step ada yang dah ready....hehhee


Inilah hasilnya. Instead korang buat tikar-tikar yang SO BORING tu..korang leh tuko jadi bentuk ni. Other things yang boleh guna --ikan gumuk, butterfly, love shape, kite shape(mcm tikor gak), apple and many more la. Macam-macam shape boleh guna. You just to ask your kids to be extra careful when they use the knife wokey! Safety first people!!!

So, apa lagi? PSV teachers...please try this with your kids okeh! Chow!

9 comments:

ONE ZABA said...

lepas ni tayang la hasil budak punya. nak tengok apa jadi.

Natasha said...

sangat kreative..cantikkkkkkkkkkkkkkkk,,boleh wat hiasan dinding lagi

Anuar Manshor said...

Memang terserlah keintelektualannya itu!

.: mama cute :. said...

oneZ:
satu jam tak siap pong.. dok sibuk menggunting lagi..huhu..tencen gue..kuikui.objektif tak tercapai.. susah tol nak ajo budak tahun 3 soh buat weaving nih..kekekkee

natasha:
bisa aja deh.. minggu depan nak soh depa wat binaan-- hiasan gantung pakai batang aiskrim..tu pon kalo depa ada kumpul la batang aiskerim tu..kalo tak..tak jadi gak..kuikui

anuar:
wah.. tang mana terserlah tu? kuikui.. tang kura2 ke? kuikui.. main blasah je ni dik nun oit..ngehehehe

KASIH said...

saya suka art!!

.: mama cute :. said...

kasih:
kami pon sukakkkK!!!! more than i love english..ekekekek

Ateh said...

kalu aku wat kat kekanak riang ni wajib koyak rabak dei...wakakak

s.c.h.u.l.t said...

fewittt! nicelah cikgu.

teringat zaman sekolah. Oh Pendidikan Seni!!!

.: mama cute :. said...

ateh:
ko try yang mudah dulu..buat saiz 2 cm la dei..1cm wajib rabak..ekkeke

schult
musti nice..tak nice bebudak tak selera mo buat lorr..kuikuikui

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails