Tuesday, December 22, 2009

Aiskrim punya pasal...

Encik Salman kalau pergi ke Souq Albukhary, tempat yang dituju pastilah tempat orang jual aiskrim..maklum le..kat Souq ni ada Giant..kat Giant ada orang jual aiskrim yang super murah..RM 0.99! Hehehe.. maka setiap kali ke Souq, wajibulghunnah la mendapatkan eskeyem yang super murah nih.. (tapi kalau dah berlima makan eskeyem yang sama...aku rasa lebih baik le beli satu bekas besor tuh..huhu)

Since the time is around 1-2 o'clock, memang menjadi kebiasaan itu time depa titon. The Along and Angah sudah habes makan eskeyem depa, tinggal encik Salman aje. Aku pon tensi jugak lorrr.. bila nak abes makan ni..sat gi caiyaqqqq.... sapa mo kemassss!!! Tetiba aku nengok budak ni dah tersengguk-sengguk..

"Aih..adik..jgn sleep lagi..kasi abes eskeyem.."
Licking--licking--licking
Then, sengguk-sengguk lagi..

Kelihatan mata dia sudah tertutup rapat..
"Bie..adik sleep dah.."
"Haha.. kesiannye..hahaha..amek gambaq dia tidoq..adik ni..."
Then..klik-klik le kami as usual..kuikuikui..
Ni la hasilnye..:p


Memula aku dah amik dah..tetiba dia tergezut dan cari aiskrim sambil lidah dok licking tangan..kesian plak..bagi balik kat dia..then titon sambil pelok aiskrim dengan gaya--Jangan ambil eskeyem Saman...


Peluk lagi..huhu..


Aiskrim berjaya dirampas dan di-paskan ke abang-abang dia kat belakang...kuikuikui..kenduri sakan la abang-abangnya.. dan encik Salman terus titon ngan molotnya yang comot..kuikuikui

3 comments:

nik awin said...

kami pulak..yg makan eskrem..umi n ayah saja...budak kecik tak bley makan..nnt rongak..doktor cabut gigi dgn playar...

wakakkakaka

zainon said...

Nape Salman asyik bolen je,x suka pakai baju ke?

.: mama cute :. said...

nik:

wah..aku suda bilang sama kanak2 itu pesen..tp tak makan saman plak..huhu

zainon:
aiyaaaa..tatau la ini budak..asik nak bukak baju aje keje dia..sabo je lah..

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails