Sunday, November 22, 2009

Naufal No 1!

Kelmarin Naufal punye graduation day. As usual, tadika Islam mesti la banyak ciri-ciri keIslamnye. Sangat bagus ini tadika sebab dia ajar anak2 semua solat, surah-surah pendek.. dan tak lupakan dunia juga.. pendek kata wasatiah la tadika nih..hehe..

Setakat ni, anak aku dah boleh baca dan kenal ABC. Adam tu umur 6 tahun dah boleh baca BM and English. Naufal plak umur 5 tahun dah bleh baca surah-surah pendek dan juga bacaan-bacaan dalam solat, alhamdullilah :D. Seronok hatiku!

So, tahun ni buat julung kalinya Encik Naufal dapat first place dalam exam, utk both penggal. Selalunya dia dapat no 4 or 5.. Dalam kelas dia ada la dalam 15 orang kot.Alhamdullilah..aku macam tak caya aje.. Encik Hubby siap tanya teacher dia..
"You bagi jawapan ke?"
"Eh, tak.. kami cuma bagi arahan macam mana nak buat, the rest kanak-kanak buat sendiri"
"Tapi kat rumah bila kami ajaq dia tamo buat pon.."
"Kat skola pun sama, suruh tulis dia takmo..tapi memory dia kuat.. kami pon heran time exam boleh plak dia jawab"

Hoh la encik Nopal ni, bikin malu Mama aje.. ada ke patut boleh merajuk-rajuk time cikgu soh buat keje.. wakakakka..


Masa ni dia tengah wat show..nyanyi la apa lagi..


Dapat la piala dua.. untuk Mid Term ngan Final..ekekeke


Ada orang jeles tak hengat..wakkaakkaka.. Encik Adam..don't blame me bila u dah besar ok..ekekekk

Dan Adam as usual berasa jeles kat adik dia..
"Eleh.. dia tadika memang la senang.."
"Ait.. Adam dulu tak dapat first place pon..Asik2 no 7.. paling terer pon no 5.."
"Huh.."
Dan encik Adam polak mendapat tempat ke 33 pada exam final...wakakaka..sabo je la aku..Result dia ok la jugak, tapi memandangkan dia ni jenis leka.. so jadi la KO. Masa penggal pertama semua subjek dapat A.. penggal kedua ni dapat 4A 1B.. yang B tu..BM.. dan percentage dia 79.6% and yet dapat no 33 dalam kelas.. No 1-20 suma 90% ke atas.. wah wah.. penin nak compete kat skola ni.. takpe.. still got time.. kita akan usaha lagi ye Encik Adam.. I promise you! Haha! Siap la cuti ni, takde chance ko nak yo-ya,yo-ya.. Mama target Adam mesti dapat around top 20..hehe.. Ada skali masa ujian bulan baper ntah dia dapat Maths C.. aku tensi yang amat.. terus la latih tubi tak berhenti wat Maths.. skali bila Final, BM plak jatuh.. hoho.. aku ingat asik dapat A, tak perlu la nak revise BM, tengok2 drop polak.. hoh..sabo je la .. tak boleh jadi ni..kena tengok semua..
Aiyaa..fenin jadi Mak!


Ni untuk Mak Teh.. Ni la Twinkle Twinkle Salman..hehe

3 comments:

ONE ZABA said...

nombor tu tak penting. yang vpenting msrkahnya. kalau dapat nombor 1 pun tapi markahnya semua bawah 40 tak baguih jugak no!!!!

Ateh said...

apsal satu je gambo saman...huaaaa...nak lagi...

.: mama cute :. said...

oneZ: btoi.. tp orang tak tanya peratus biasanya.. orang akan tanya..eh..anak u dpt number brapa? hoh.. sungguh hoh la.. waakkaak

ateh:
wakakakka... saman kata kalo mau banyak2.. meh le ke umah dia..wakkakaka

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails