Thursday, November 12, 2009

Happy 38th Birthday Darling!

Happy 38th Birthday to my hubby!!!!
Hehe...
Semoga panjang umurnya dan murah rezekinya.. Hari ni kat skola ada meeting sampai pukul brapa ntah. Sungguh tak menahan aku menunggunya..So, aku malas nak layan lama-lama. Genap waktu bekerja wajib, lantas aku bergerak secara underground dan yeeehaaa suda kuar...
So, pada awalnya aku bercita-cita tinggi hendak membuat kek sendiri setelah mendapatkan tepung dari sahabat baik aku si Nurul. Belajar cara nak buat secara lisan dan dalam kepala otak sudah terbayang...
"Owh..mesti sedap kek chocolate moist aku..."
Habis aje meeting (tak abes pong lagi..wakakkaakk) aku terus menuju ke kedai runcit yang termurah di Jitra dan membeli lima biji telur. Ya kengkawan, hanya lima biji saja diperlukan okeh.. Dengan penuh semangat kesukanan, aku bukak bonet sebab nak tengok kat mana aku letak tepung kek aku tadi..

Kosek dalam beg laptop...tarak..
Kosek dalam handbag...tarak...
Kosek dalam beg skola...pon tarak...
Apakah? Mungkinkah? Kah kah kah?
Huwaaaaaaaaaaa..aku tertinggal tepung!!! Mesti kat dalam library! Sungguh HOH!

Dan aku terus naik kereta dengan bebalnya dan membuat pusingan U turn yang sangat tajam (chewah..kalau nak citer mesti lebih la kan..wakakakakak).
Lepas tu buat lagi satu Uturn yang tajam selepas traffic light! Ada kedai Kek Fairy. Hehehe.. Belasah aja lah. Pusing rak sana.. pusing rak sini..wah.. ada banyak kek! Black Forest ada, Tiramisu ada, Choc Moist ada, Choc Lumut pon ada..ntah apa2 lagi lah..last2 aku pilih yang ini...


Yang ini pon jadi lah.. di tengah-tengah bulan yang agak kekeringan, ok la tu..wakakkaka..Kek Chocolate Hazelnut Truffle!

Lalu aku pon pikirin.. cian lak Encik Hubby takde birthday present.. Pi la ke Jitra Mall (JM) nak cari tshirt aje sudah...Hehehe.. maka berjayalah membelinya.. Adam yang pilih. Aku sukak putih, tapi anak dia minat dengan kaler tuh.. takpe lah.. Layan aje...

Then, nak buat la surprise kununnyer... Aku buat la air beserta dengan roti telur (owh, lupa nak kasi tau telur aku beli tadi tu berjaya pecah sebab terjatuh di atas lantai..Nasib baik le dalam plastik, untuk tidak membazirkan telur 5 bijik tu, so aku buat la roti telur..wakakkaka). Tak sempat aku nak mandi sebab dah kesuntukan masa. Kejap lagi Encik Hubby akan balik.. huhu.. So, buat macam takde apa-apa la kan.. Dari jauh kedengaran R1 sudah ada munyiii.. maka kekalutan aku kat dapur kasi clear dapur dan letak kek kat meja dapur..ehehehe.. Adam sambut Encik Hubby dengan kad buatan sendiri.. Kununnye itu je la yang ada.. skali si Nopal dah kasi pecah lubang! Dia datang dapur bawak lari kek terus ke depan.. Sungguh Hoh! Teruja lebih plak dia. Tergezut badak la Encik Hubby..

"Eh..ada kek.. kata tanak buat apa2!"

Kanak-kanak riang terus menggomol Papa depa.. aku je tak dan nak join venture..wakakkaka.. pastu terus aje aku soh potong kek. Seronok tak hengat kekanak riang dapat tengok kek dipotong! Dan sesi klik-klik pun bermula!


Tukang amek gamba tidak kelihatan.. Nasib baik Encik Adam terer mengambil gambar..ekekekek

Dan bertambah lagi surprise bila aku suruh Encik Hubby tolong bukakkan makanan dalam Tupperware besor tuh. Sungguh besor kan?


Ni la Tupperware giant yang kununnyer ada makanan besh! Ngehehehe...


Dan ini dalamnya! Tergezut la Encik Hubby lagi melihat birthday present yang surprise kat dalam Tupperware itu! (weh... ni nak pomot Tupperware lagi kah? Hoh la pemilik blog ini!)

Kataku pada Encik Hubby...
"Sorry la Bie, takde yang bes pon. Ni pon murah aje..Tarak duit la..eeheheh"
"Takpe la.. Thanks anyway. Luv u!"
Dan haruskan aku lanjutkan dialog yang memungkinkan korang pakat-pakat muntah hijau kerana dengkis..wakakakka..

Kepada lalingku,
Selamat Hari Ulangtahun yang ke 38!
Semoga abang terus dirahmati Allah dan dimurahkan rezeki hendaknya. Kot-kot lah boleh naik jadi Penolong Pengarah tahun depan! (cess..sila jangan berangan!)
Thank you for your love and thank you for being a wonderful husband and father (Ya, macih sebab tolong bancuh susu Salman tatkala I lena diulit intan sampaikan ketidakdengaran rengekan Salman nak susu...ngeeee)

I luv you so much darling! Umaacckksss!!!!

8 comments:

Ateh said...

wakakakk...one more time..wakakakak...x tahan ayat mintah ijo...

Ateh said...

aku nampak saman cuit krim kat kek tu weh...

.: mama cute :. said...

apa kes sampai dua windows nih.. mcm nak jadi arwah yang ada aje..wakaka..alaa.. si JJ-jate jongos..wakakaka

ateh 1:
silalah muntah ijo ye..wakaka

ateh 2:
mmg le dia sker bebenor cuit kek sejak dikuarkan dari kotak. bkn makan pon..dia syok gomol kek aje.wakakkaa

MaszLaVista said...

anak2 gomol ayah depa yer? hang x dpt gomol? tp aku nk tuduh hang gomol gak bapak depa tuh...time bila?? hah, ini malam kan? malam jumaat nih

ONE ZABA said...

moga semuanya selamat semua hari...

eeeda said...

Mengingati tarikh penting tu pun org dah hargai... apatah lagi dgn kejutan2...

eeeda said...

Mengingati tarikh penting tu pun org dah hargai... apatah lagi dgn kejutan2...

.: mama cute :. said...

masz:
aku red flag..nggak bisa deh...selamat aku..wakakakaka

oneZ:
btoi2.. hari2 selamat pon lagi bes...ngeeee

eeeda:
apa kes ko sampai dua kali post..wakakkaa... btoi2.. bila orang ingat tarikh penting, bertambah sonok kita kan.. next week bday aku plak..adakah dia akan ingat? aku yakin tidak langsung.. sbb laki aku ni spesis ilang ingatan bab besday aku..huwaaaaaaaaa

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails