Friday, October 23, 2009

Reunion!

Hoh! Sudah dua tahun tak berkursus ETeMS..wakakkaka.. so, susah la nak berjumpa ngan puak-puak JU nih. Maklumle depa ni mostly skola menengah, aku aje terkodek-kodek dari sekolah rendah.. Eh.. ETeMS tak tau apa? Heehhee.. takpe le.. nak abolish dah pong, tak yah le aku elaborate maknanye.. sungguh sedih bila PPSMI dimansuhkan, maka tidak ketemu lagi la rakan-rakan lama yang bertungkus-lumus membantu cikgu-cikgi Sains dan Matematik untuk spiking london..kuikuikui..

Tapi Fathique ada sakap..
"Eh, kalau dah takde course ni, kita jangan lost contact ok.. kita wat our own gathering.. hi-tea kaa, lunch ka.."
"Orait!" angguk macam burung belatuk.. kuikuikui

Since the pemansuhan, baru la tiga kali jumpa -- satu masa kat Secret Recipe, second time kat Darulaman Golf n Country Club.. and the third time -- that was yesterday - dokek Country Heights plakk...Kali ni kitaorang ajak sekali our former PPD Officer yang terlibat sama dalam ETeMS. Encik Nadzri dah kena pindah ke JPN (bukan Jepun okeh..tapi Jabatan Pelajaran Negeri) sebagai Penolong Pengarah bahagian PTK.. (panjang sangat la you punya jabatan..I pon dah ilang ingatan..wakakakkak). Sebab apa kena pindah? Sebab dah takde ETeMS dan jugak PPSMI... HOH!

A day before aku ngan Kak Di pi la wat reservation utk mamam-mamam time.. kunun macam ramai, padahal 6 orang aje.. kuikuikui. Orang tu siap tanya,baper orang.. aku sakap.. enam ja kot.. dia kata..ooo kalau 6 tak yah tempah..walk in aja deh.. Cesss..
Tapi nak berstim bot, harus dibilang awal-awal kan?

Hari yang ditunggu-tunggu pon tiba. Aku paling awal sampai.. cess.. bab makan kita kena cepat okeh..wakkakka..



Sungguh bosan jadi orang first sampai..kuikuikui..
Terus aku SMS mereka..
"Gurlss..where are u now? I'm alone here.. huwaaaaaaaaaa" utk geng pompuan
"Boss, where are u now?" untuk Boss
Berderet-deret masuk reply..
"OTW"
"OTW lagi 3 mim sampai" apa ke he mim plak.. sahih typo error..wakkakakak

So, orang first sampai is Kak Di.. hehe..Followed by Fathique, Nadzri and Sharon.. last skali si cek mek molek -- Tina..

Dan bermulalah agenda updating sensational news.. kekekeke.
Topik-topik utama :
Baper kilo you dah turun dah?
You still diet?
Eh.. Raya mood...makan tak habes-habes.. so naik balik..
Kena exercise..

Jom masuk dalam dulu..

Amek tempat.. tak dan duduk dah nak start sambung gossip..

Antara topik-topik sampingan:
Gossip kat skola
Gossip kat PPD
Gossip kat Jabatan..
Haaaa..hambek ko..wakakkakak
Naik pangkat.. giler koser dan sebagainya...


Mamam time.. hoh... letih gossip..layan makanan plak..


Tina paling lambat sampai.. penuh perasaan makan dan berciter.. She's in IPDA now.. huhu.. sangat susah nak jumpa mek ni..kena wat appointment aje..


Dok amek muka korang.. muka aku korang tak snap..sungguh HOH.. takpe..aku syok sendirik.. bleh snap sendiri..wakakkakaka

TQ pada diri sendiri dan juga Kak Di for sponsoring the mamam-mamam time this time.. Next treat sapa weh? Angkat tangaaannnn!!!!!

2 comments:

ONE ZABA said...

makan....makan...makannnnnnn!!!!!!

.: mama cute :. said...

nom nom nom...ekkeke

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails