Saturday, October 24, 2009

Hujung Minggu yang extravaganza.. kunun!

Weekends again.. so on Friday, we didn't go anywhere (even to Nat or Pasar Tani) since the ayam and ikan still banyak..ekekke (it shows that I didn't cook much last week eh. :p. Friday night, alih-alih rasa bohsan sebab asik dok umah and did the household chores yang sangat-sangat membosankan tahap Nek Limah... I told Encik Hubby.. we need to get out from this house NOW! Wakakakaka.... So, off we vrooooommm... (naik kete okeh).

Before I entered the car, my son kepochi wanted to snap my picture and of course sambil selam minum air menayangkan my new belt (kompem Arrpek nak tiru aku lepas nih kan kan kan...waaakakakaka).
Eh, baper rege belt ko tu Syah? Mahal giler seh.. korang tak mampu punye.. I all yang vogue je mampu...kuikuikui.. Cettttt...


Somel kan?

Orait-orait.. dont worry, ayam masak kari, itik goyang kaki.. I will tell you the price okeh. I am a discount shopper, so for something like this if the price is more than RM10, I would considered it not worth buying lah..kuikuikui.. Errr.. quite mahal since I tot the price would be around RM5. Sekali nengok RM7.90..waakakkakaka.. I bought it anyway since I like the butterfly so much.. Haha! Mana aku beli? Hoh.. mana bleh habaq.. hanya orang tertentu je boleh tau.. kuikuikui.. And it is not bundle-thing okeh.. wakakkakaka..

First place to go of course la my MIL's house.. sudah lama tak datang sini.. durhaka punya menantu..kuikuikui.. sorry MIL.. I bz sket :p


This is on the way to MIL's house..

Lepaking at my MIL's house till 11 pm. Hah... puas..kuikuikui..

The next day, operasi membersih lagi.. (kalau kekanak riang ada rumah memang everyday kena operasi daaaa..tencen oo). Koi 3 kuar plak... sebab nak pi sebey aircond.. hehehe.. nak pasang kat umah..hehehe.. jangan jeles.. dah bertahun duduk sini baru le mampu nak pasang, tu pon orang sponsor...wakkakakaka...

Sebelum tu singgah ke Jitra Mall, beli susu Salman and the gang sebab kat umah tinggal bontot bekas aje.. kuikuikui.. Beli sekali 6 packs.. haa.. stock sebulan.. tu pon kengkadang tak cukup! Sampai aje kat situ, Papa pi amek trolley and Encik Salman tak dan-dan sebok lari tak cukup tanah..tetiba.. dussshhhh... huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa... nangis kuat plak.. kecoh bangat.. aku dukung terus si kenit yang tak menahan aku dengan ketereran dia merempuh trolley. At first, I tot it was nothing serious, until he kept on crying and crying.. dia mana pernah nangis melampau-lampau.. good boy Salman nih.. Then, I saw blood coming out from his forehead..

Ya Allah... banyak sungguh darah.. OMG! ... darah adik nih! Jom kuar..

Si Adam and Nopal pon start memekak..
Neenonggg..neenongggg..emergency! Neeeennoonnggg...neeeennooongggg! Hoi..diam sket bleh!

Hangin aku ngan budak dorang ni pon.. main-main plak..! HOH!

Encik Hubby pon p la ke nearest pharmacy, beli apa yang patot.. aku plak nasib baik ada wet tissue.. dok lekap kat dahi dia dan bersihkan darah keliling luka and also dahi.. tangan aku pon dah penuh dah ngan darah dia.. sungguh dramatik waktu tuh... dan glamer....ngeee...dan geli jugak.. eeee...


Mata Puss In Boots.. eekekkeke. Dah bersih dah time nih..

Sementara tunggu Papa dia bawak balik plaster dan lain-lain yang sewaktunya... Aku tak dan nak snap waktu dramatik tu kan.. sat gi orang kata ober plak.. kuikuikui


Ok, boh plaster dah... time ni tak nangis dah pon.. Good boy lah sayang mama nih!

Then, we continued our little shopping etc and Adam kecoh wanted to mamam.. So, we went here.. the newest Donut Shop in Jitra, own by Nash (anak syarikat Nashmir Nasi Kandar)

This is the place. Near the Guardian.. Outside Jitra Mall.


Sangat bes.. sayang pizza tuna dah sejuk..kalau tak mesti lagi best.. Tapi the breads superb!


Kenyang seh! Adam sampai terbuntang bijik mata itam.. tinggal puteh aje..wakkakakaka...

So, begitulah cerekarama pada hari ini. Akan bersambung lagi kalo aku rajin okeh! Till then, tata titi titonnn...

4 comments:

ONE ZABA said...

aaikkk...makan lagi....

Ateh said...

papa dia x nampak ke..kalu ko yg bawak troli confirm kena marah..wakakakak

.: mama cute :. said...

oneZ:

ni pon tengah tunggu makanan siap ni..wakkakakaka

ateh:
nampak tapi tak sangka anak dia nak merempuh dengan penuh perasaan troli tu..wakkakaka

wah wah..mementang aku soh komen.. sampai 3 komen ko anto.. sama plak tu. melampau ko ni..ekkekekke

sayalahfaizul said...

aiyooo... pity your son, akak...

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails