Monday, November 23, 2015

Kenapa Mama tulis blog?



Bismillahirrahmanirrahim...

Semalam masa dok rancak mengupdate entry dekat blog after so many months neglecting it, maka the boys pun kehairanan. Terus saja si number one bertanya.

"Kenapa Mama ada blog? Blog ini untuk apa?"

"Oh... this one is like a diary. One day bila Mama mati, you can read everything here."

"Ish.. Mama ni suka cakap camtu"

"Everyone dies, darling.. everyone dies..."

Si number one air mata mula berkaca dan memaling muka kearah lain. Betapa tisunya beliau tatkala menyentuh tentang itu. Kekeke...

Yep.. semua orang akan mati. Cuma kita tak tahu bila. Apa yang boleh kita buat, hanyalah membuat persiapan. Masalahnya, adakah persiapan kita sudah mencukupi. Adakah cukup sekadar membuat yang wajib dan juga kalau rajin add on yang sunat. Semuanya bergantung kepada kita.

Yang penting.. senyum pun boleh dapat pahala.. hihihi

Story agak hambar pula tetiba.

Sekian,
Mama Gojes sleepy.

4 comments:

Gerai Opah said...

btol tu..smue akan pegi..kdg2 post hambar takpe..xkn asik nk heppy je..hehe..

Gerai Opah said...

btol tu..smue akan pegi..kdg2 post hambar takpe..xkn asik nk heppy je..hehe..

Bahrain said...

anak baca terubat rindu kat mak. :D

Linda said...

Blog pertama saya totally dedicated to my kids.
Sehinggalah suatu hari ada orang hack password, dan delete blog tu selama-lamanya.

Seronok ada blog bila berkongsi kisah anak-anak kan?

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails