Tuesday, November 20, 2012

Krabi Time! (Part 3)

Welcome to Part 3 -- Krabi Time. Hehe. Ini story apabila sudah pulang dari island hoping. Arghh.. sungguh best dan masih teringat-ingat sampai sekarang. Oh, lupa nak bilang baper hengget kitaorang dapat untuk pergi island hoping with private boat. Private boat kat sini bukannye boat yang jelita ok. Ni bot jenis long-tail boat gitu. Takpe la.. janji leh cuci mata dan mendapat pengalaman berharga. The rate per pax is 500 baht bersamaan RM50 sekepala. Itu pun puas la dok negotiate dengan Encik Mol for the best price. Kalau tak kirim salam OK. Itu pun last menet ada lagi dua orang nak join. Encik Mol buat muka seposen memula, tapi lepas pujuk2 terus dia OK. Dia jugak yang untung kan.. Cit Encik Mol. Kui3x.. seb bek ko comel ok!

Ini masa dah sampai ke Ao Nang Beach. Adam sedang lena diulit intan, kulit seperti udang kena bakar. Naufal pon sama lena. Sabau je lar.. 

Balik dari mencuci mata kesemua empat pulau, terus aje sambung snorkelling dekat kolam sendiri. Hehe.. Sungguh syok. Rasa macam omak gajah dalam video pendek ini. Cittt.. 

Sila jangan gelak banyak sangat.. tak baik untuk perut ok. Kui3x

Ini bilik setelah dikemaskini oleh orang otel. Wahhh.. tahan seplo minit aje ok. Lepas tu kirim salam.. kakakak

Nopal and Papa manja-manja togeder2

Lepas dah mandi and so on, terus aje titon dalam bilik. Sedar-sedar dah gelap gulita. Alamak.. apalagi.. bersiap sedia la untuk agenda menabur wang sama peniaga semua.. kekeke. Jalan-jalan di night market yang enak. Kena pandai negotiate harga disini. Kena beli banyak baru dapat harga murah. Ada tempat jual tshirt cantik tapi harga meluat nak tanya. Ada tempat murah tapi design tak baper jelita. Jadi kita kena banyak jalan la ceritanya. Kekanak riang dah penat semacam dan siap tidur masa kat restoran. Sabau je kitaorang. Emo pon ada sebab macam tak puas jenjalan aje. Adoi lar.. Nak beli macam-macam tapi masa is kureng. Jadi macam tak puas soping gitu.. Orang pun ramai giler.. geng2 omputih, org tak putih.. kakaka..suma ada..

Stress lupa nak beli clutchhhhh!!! Aaaa.. stresss aku.. 

Meriah  meriahhh!!

Nasib baik berjaya membeli buku citer tiga naskah. Oh..gembira sikit..tapi tetap tak puas ati tak boleh beli clutch.. Denggg!!!

Ini masa makan. Sehari tak online pesbuk ok. Bz and letih tu pasal tak dan nak online. Bila p kedai ni terus penuh perasaan mengonlinekan diri. Kui3x. Di samping menunggu Papa pergi cuci mata sebab kekanak riang dan lena titon kat kerusi kedai..

Ni la dua orang budak dah selamat titon. Sabau je  haku.. Kacau program nak cuci mata sunggggoohhhhh larhhh..

The next morning around 8, pergi breakfast then terus siap-siap dan around 10 baru check out. Terus menuju ke Hat Yai.. Hehe.. Kunun nak shoping la kannn.. 

One last picca in front of our pondok. Keh3x.

Sampai Hat Yai hanya berpandukan Map sahaja.. Itu Sygic ngan Papago is tak boleh pakai.. Hayam tol. Kena beli ok. Mencikkk.. Seb bek ada Map. Jadi guna tu je la. Bila sampai kedai isi minyak terus aje singgah kat 7E tepi tu dan tanya dia punye supervisor. I  bet supervisor mestilah pandai speaking sikit-sikit kan. Kalau idok takkan ko leh pegang jawatan tinggi. Keh3x. 

Dah tanya dan siap soh dia lukis arah nak ke Lee Garden.. (tempat shoping di Hat Yai) terus aje kitaorang pergi. Actually dia punye map yang dia lukis tu pon tak baper nak betoi. Jadi berhenti lagi tanya di satu kedai jual baju jeans borong. Pergh...merembes gilakkk.. Giler ah.. tak dan nak shopping ok. Kunun nak cari hotel nak sleep one more night sini. We were so lucky to have that girl yang terer kecek Kelate. Dan-dan aku jadi orang Kelate. Cit.. 

Bila dah sampai area Lee Garden, cuba pulak cari the lowest rate hotel. 2 hours dibazirkan cari hotel sebab biasalah lakiku ni asek nak cari hat murah, sampai naik tensen aku ok. Last-last tak bole pi jugak sebab kitaorang kena amek dua bilik. Hokoloh macam wasted aje, time tu dah kol 7 mlm.. Macam tak berbaloi nak amek 2 rooms, so Lalink said.. kita balik tonite. Jadi kena shop dalam sejam dua, then kena terus ke Danok, takut border tutup tengah malam tak dan karang. Kan.. cap ayam punye imigresen Siam ni. Tengah malam tutup ok. Unlike Singapore-JB 24 hours noks.. Halo imigresen Siammmm... sila la belajar dari orang belah Selatan tuuuuhhhh.. Efisien ok. bukan macam kamu. Mencik!

Apa-apa hal bedal dulu. Nasi goreng dia lazat tapi mementang kita orang luar kemain dia kapak kita. Memula pat plo hengget..lepas tu reduce tiga plo hengget.. Citt larrr.. lupa nak tanya harga sepinggan berapa. 

Ini air sarang burung, a must have thing if you come here. 100 baht per bowl. RM10 la kiranya. Memang sedap, rege mahai tak hengat, nak rasa punye pasal, layan larhh..

Area sini ada banyak Muslim yang jual makanan, jadi tak perlu risau. See deretan udang, sotong, ayam etc. Udang paling besau tu RM30 sekor!

Yang ini orang jual air kelapa muda. Nak yang bakar pun ada. Ikut suka.. Harga dalam hmm.. tak ingat plak. Kakakak.. 

From Hat Yaii to the border lebih kurang 1 jam. Bila sampai kat Danok, sempat lagi shopping barang.. opkoz la toys utk the boys.. Dok  menuntut tanpa henti. Adoi..tensen btoi. Tempat holiday gitu manalah ada toys kan. Kalau ada pon mahal sungguh. Tak padan. Ada ke patut lori mainan panjang tu jual sampai RM30.. Padahal kat tempat kita RM15 paling mahai. Kat Danok ada jugak la.. RM18 gitu. Mintak kurang dia bg RM15. Takde la rasa nak pitam time bayarkan. Agak-agaklah nak jual mainan orang Krabi oiii... Eh.teremo..kehkehkeh

Masa balik, Hyder still dekat Langkawi. Jadi the next day baru lah ibu dia hantar ke rumah. Tengok la si Hyder ni bajet macam pergi Hawaii je pakaian dia bila nengokkan. Kui3x. 

Hello Mama.. I pon pergi oversea ok. See my baju.. very oversea one!

Sekian, macih!



4 comments:

luqman zakaria said...

seronoknye..udang2 tuh besor2..sodap tuh..hehe

juelee said...

ui udang tu nampak menyelerakan.. kemain la comel hyder ha

Ticer Syah said...

@luqman
mmg lazat tak hengattt.. kalau ada duit lebih leh la try hat RM30.. rasa mcm rugi plak beli besor bila time duit tak baper nak meriah ni kan.. kakaka

@juelee
mmg sedap.. ada pencicah dia skali.. lazat.. ayam pon sedap, udang kecik yang digoreng tepung pon lazattt.. pitam diet oi.. kakakaka.. hyder tu mmg gitu.. asal pakai spek mato terus bajet cam retis..kui3x

Ticer Syah said...

testing2

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails