Tuesday, February 28, 2012

Senak Perut Facebook!

Ada banyak benda yang orang dok post kat Facebook. Ada yang suka update status tanpa henti. Kalau cerita bab status.. ada berjenis-jenis pulak... Ada yang lawak, ada yang menginsafkan, ada yang kaki politik dan macam-macam lagi lah. Tak terstory dalam satu post ni saja..

Ada juga yang suka up gambar makan (macam aku) , gambar syok sendiri (macam aku jugak), gambar family (eh..aku pun ada buat cam gini..akakak) dan macam-macam lagi la.. Dan bila post gambar tu, agak-agak la kalau nak tulis kat caption tu kan. Ada yang lawak.. takpe lagi.. ni ada yang bajet sedu sedan boleh buat orang nak tampar aje muka kau kalau ada depan ni.. akkakaka. Ini boleh membuatkan orang senak perut..

Contohnye:

Korang letak gambo macam ni berserta dengan caption yang boleh buat orang senak perut seperti di bawah..

Ishh you all.. I taw I tak cantik macam u ols... Maaf la sebab tak cantik...Sedey..

Ayat macam ni la yang buat orang nak senak perut.. apa daaa.. kata diri sendiri tak cantik.. Low self esteem sungguh. Entah-entah korang saja nak bagi orang puji tinggi melangit kot.. Lepas tu mula la komen-komen 'membina' masuk dengan berlumba-lumba..

"Ala.. cantik lew tue.. comel"
"Stail la u.. mana ada tak cantek.. lawa gilew ahh.."

berterusan sampai 200 komen kat gambar ini saja.. Wah.. berjaya la taktik korang ni.. (Aku kena buat.. aku kena buat... har har har)

Bontot kembang terus la kan.. Hoh.. bosan... sebenarnya nak orang puji, tapi buat ayat macam tu. Haish.. kalau hat tangan tak insuran terus taip..

"Hah.. ko memang tak cantik..sedor pon diri ko.."

Pandai plak korang nak dilit itu komen rite. Jadi tak yah le nak tulis caption yang nak soh orang puji sakan sangat sebab kalau dok syok dilambung pujian, takut-takut kalau kena kritik terus jatuh kecundang dan frust nonggeng plak.. Membahaya la kan.. Seriously.. kalau aku jumpa gambo comey pehtu tulis kata dia tak comey.. aku rasa macam nak unfriend aje.. Tapi sabaq je la kan.. sebab budak ingusan la kata..

Contoh paling bagus:

Korang letak gambar bawah ni dan taip terus macam contoh dibawah..

Saya memang cantek dan jelita serta suka sama MU.. keh keh keh.. Problem?

Haa.. terang dan nyata.. takde nak selindung.. muka macam nak minta ditampar tapi sangat tinggi self esteem beliau ni.. kahkahkah..

Sekian, jangan buat lagi naa caption bagi orang senak perut.. kakaka

11 comments:

Anonymous said...

Akakkkakakakakakak..... !!!!!! Lobang idong gorilla terserlah tanpa segan silu, kahkahkahkahkahkaaaaa...!!!

Ticer Syah said...

kakaka..haruslah.. ini dinamakan keyakinan diri yang begitu tinggi.. sifat sperti ini lah yang kita mahukan.. kahkahkah

Ticer Syah said...

apahal dok guna anon ni..ciss..hampagas

faiz fakhirin said...

gambar yg kedua tu kiut per? hahahahaha

Ticer Syah said...

super kiut kot..akkakak

Ah Win said...

oh meng..
aku pasti mimpi kering lepas tgk gamba #2 itew

Ticer Syah said...

kakakaka. tenang dong tenangg..kakaka

Hasnah said...

senak perut tgk gambaq ke dua... akakaka

Ticer Syah said...

kakakka... harap2 tak mimpi ngeri.. kekkeke

Bung Muzaffar said...

Ya Allah....muka tak hengattt.....boleh buat halau hantu...lawak2...

Ticer Syah said...

kakakak.. leh jadi ghostbuster la kot.. kihhhh.. geget br tau

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails