Sunday, December 18, 2011

Jangan caya kat orang mekap tebal!

Kadang-kadang mekap ni boleh menyebabkan seseorang yang tak baper comel jadi comel tak hengat okeh. I love make up sebab boleh buat muka nampak flawless (tapi kena tau cara okeh). Saya jugak suka layan youtube on how to make your skin flawless.. Tapi nak buat macam tu, memerlukan mekap yang tebal dan berinci-inci. Ini boleh mendatangkan amarah pada boipren yang menunggu dalam kereta. So, I just go for the tipis-tipis one. Nak cuci pon senang... especially bila kita nak amek wudhu' okeh. Ada jenis mekap yang kena pakai berlapis-lapis (just like the make-up class yang I attended dulu) dan bila nak cuci.. ya ampunnnn.. kena pakai baby wipe just to take off everything. Tak termasuk lagi dengan eyeshadow yang nak kena tenyeh you know..

So, you can see the difference between this lady punye face before and after the make up. So powerful the techniques she uses kan.. Kalau la time dating asek mekap camni aje.. kalau kawin bangun pagi nengok the real her.. Mesti perantin lelaki leh lari seratus meter sebab terkejut okeh! Kakakkakaka

This is super magik ok. Shading kat hidung is so real!!! Nampak mancung tak hengat! Oh meng!

Sumber: Abang Google!

3 comments:

Nurul Faiz Bikers said...

tak payah la nak mekap sgt.
mekap nipis pon da nampak cantik.
lelaki zaman sekarang lebih sukakan natural beauty.

fiezah91 said...

hehe.mekap ni macam magic. boleh merubah muka seseorang :)

Ticer Syah said...

faiz bikers:
tu la.. jenuh tenyeh laa.. mo makan setengah jam.. pakai bulu mata pelesu kalau tak cekap tu mau seplo menet.. stressss.. kakakakka

fiezah:
mmg magik giler.. terkejut tgk wajah sebenar beliau.. kakakka

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails