Saturday, November 26, 2011

Kota Singa Day 1

Before bertolak ke Kota Singa memang a bit havoc sebab cari paspot tak jumpa. Ciss.. rupanya dok dalam bag lappy gue. Pecah peluh cari itu paspot.. nasib baik jumpa.. Kalau tak jumpa memang tuko plan nak ke Sunway Lagoon with kiddies saja.. kuikuikui

At first nak bertolak around 2pm. Lepas tu CIMB Foundation called me about the MBMMBI Project, maka kelambatan la jadinya.. pisan.. so email sana sini baru la boleh bertolak ke Kota Singa..dalam 4 petang gitu.. Huhu..

Bila sampai ke Kota Singa, kad kereta kitaorang dikatakan expired.. hampagas.. terus ke Block B untuk cek dia punya situasi. Sekali depa kata kad kitaorang ni telah diklasifikasikan sebagai kad untuk motor.. apakahhh.. sapakah bersalah? Cap hayam sungguh! Malas nak itu dan ini terus bayar SD 10 buat yang baru.. Cisss..

Sampai ke rumah Ude lebih kurang jam 9 kot. Tunggu Alang datang dan pack all the goodies terus titon. The next day tu, iaitu today dikiralah Day 1 sebab dah semalam tu memacam hal.. kakakaka..

Pagi-pagi buto dah bangkit untuk sarapan, lepas tu aktiviti jimba-jimba la..

Pegi sini dulu nak tuko duit okeh. Jatuh miskin langsung bila tukar duit. Tukar RM300 dulu.. tapi dapat cuma SD 122. 30.. sungguh Wow Tak Faham.. kenapakahhh?? Kijam kijammm

Nak soping pun rasa ketat poket.. kuikuikui..

Ini tempat first soping.. cuci mata cuci poket.. kakakak.. Nampak murah tapi ada satu lagi tempat lagi murah kalau nak beli souvenirs.. kat sini murah kalau nak beli perfume, watches dan lain-lain lagi. Henpon lupa lak tengok sebab tak de cita-cita nak beli...ekekkee

Lepas tu plan nak pergi ke kedai secondhand.. Encik Hubby nak tengok kot-kot ada barangan motor second hand.. tapi time lalu hujan lebat.. maka pergi mamam dulu dekat Zam Zam.. bedal murtabak dasatton!

Tepi jalan saja dong!

Oleh kerana kedai second hand tu terlalu open, maka kitaorang tukar plan ke Bugis Street. Kat sini memang boleh tahan murah jugak souvenirs dia. Kalau dekat Mustafa Center tadi harga keychain satu papan SD 4.50.. kat Bugis Street.. tiga papan SD 10! Hua hua hua.. Bukan itu aje.. ada so many accessories yang kita boleh choose dan super murah.. huhu

Nah.. leh buntang bijik mato kalau orang yang giler manik koran cam gue.. kakaka

Lepas dah perabih masa sejam kat sini, terus aje ke kereta. On the way to the car ada pulak mamat encem bawak tong air besor sambil menjerit..

"Free drinks! Free drinks!"

Hoh.. terus kitaorang ligan itu mamat.. kakakak.. dapat la air F&N Ice Green Tea sorang setin. Sungguh besh!

Ok.. posing dengan air pree okeh!

Balik rumah Ude terus pisan okeh..

So, next day akan check-in ke chalet dekat Pasir Ris polak.. Sungguh mengujakan okeh.. Nak sleep awal sebab esok nak pegi area market dekat Geylang plak.. Ini boleh menjadikan kita papa kedana.. huwaaaaaaaaaaaaaa..

Sekian, hepi holiday gojes-gojes sekelian.. huhu

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails