Saturday, May 28, 2011

Kitaro rupanya! Hoh!

Orang kata kalau dok letih tak tau hala tandanya ada isi. Well, I faced the same thing.. but it is not me yang got pregnant.. It's my Kitaro. Hoh sungguh ko Kitaro.. gedik lebih dari tuan tanah. Caittt!!! A few days ago my neighbour asked me about Fabulous' fur..

"Hangpa pi trim bulu Fabulous ka?"
"Eh.. dak pun. Tapi memang plan nak pi trim sebab ada gumpal-gumpal kat body dia.."
"Kami tengok bulu dia macam kena trim.."

And I totally forgot about checking Fabulous (oh..ini boyfriend Kitaro) when later on my hubby dok bising kat luar..Oh, mari I perkenalkan the boyfriend...

Now, on your left is Kitaro and Fabulous is on the right.. can you see the amount of bulu that Fabulous has compared to Kitaro..kekekek.. spesis tak sama ok. Kuikuikui. And all this time I tot Fabulous was a betina. Kakakaka..

"Mama.. tengok ni.. bulu Fabulous dah keluar banyak. Kitaro pregnant ka?"
"No-lah.. couldn't be!"

Still I could see the fur all over the place dan muka Fabulous memang suci tanpa bulu.. Maklum lah bulu Fabulous kan ke panjang-panjang. Refer to the picture again. Nampak tak bulu kat area jambul dah takde.. oh..I should put the before kena cabut bulu and after..kaakak

This morning while I was busy preparing Roti Puri for breakfast, hubby dok panggil lagi..

"Maaa.. tengok Kitaro buat apa!"

And I could see that my renab Kitaro was busy collecting the papers and tearing the rug before bringing them to her new place. Ok.. new place belakang sofa kecit aje.. Sabau je ler. Siap main tarik-tarik small pillow dengan I okeh. Hampehnye Kitaro.. nak amek hat elok aje.. Sekeh baru tau! Kakakkaak

Seeing this, I asked all the penghuni rumah to help Kitaro to collect the things.. kalau tak abes rug aku dan kasut-kasut jadi mangsa dia. Hoh! Nasib baik tak jual lagi suratkhabar lama. Kalau tak jenuh la pi mintak kat orang.. akkakaka..

Tengok aje newspaper yang kami dok alas cage dia.. selamba aje dia koyakkan.. ceh!

Penghuni rumah sedang bertungkus lumus mengoyak kertas untuk persiapan si Kitaro nak beranak! Hish.. orang lain pregnant, orang lain lak kepoh. Kakkaka

video
Ini adalah aksi si Kitaro tatkala mengumpulkan kertas dengan penuh gumbiranya.. Kakakaka. Entah boleh play ke tidak.. tadi mcm tak boleh aje.. hish

Info: Bila rabbit nak beranak, dia akan kumpul seberapa banyak kertas, kain, tisu atau apa-apa saja yang lembut sebagai labour room dia. Kemudian, apabila sudah semakin hampir, dia akan mencabut bulu dia sendiri -- nak bagi comfortable la.. kalau bulu dia tak cukup, dia akan cabut bulu pasangan dia pulak.. itulah yang terjadi pada si Fabulous. Kesian kesian kesian.. so kalau tidak mahu your shoes, rugs, small pillows menjadi tempat labour room rabbit korang, jangan lupa bantu dia sediakan tempat okeh.. Hehehehe

5 comments:

Ah Win said...

is that ur voice?
..so lemak2 manis one lah..kekekekekekekeke

Ticer Syah said...

dem.. yes, i know my voice is jantan alike.. cissss.. huwaaaaaaaaa

Ah Win said...

not like jantan lar...like nyonya wong like that..so hi pitdh...kakakkakakka

Ubeee..... said...

finally, dpt gak dengaq suara hang....serak2 basah wei.....hehehe

Ticer Syah said...

awin:
cisss.. nyonya plak..kalau amoi syok gak..kahkahkah

ubeee:
musti la.. cam nuor jen tak? kakakaka

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails