Friday, April 8, 2011

Ini Telur Sangat Danjeres!!!

Apabila membaca post Cikgu Fatin tentang betapa kreatifnya manusia mencipta si telur ajaib ni, saya pun terkejut seketika. Dasat kan manusia ni. Kreatif giler..tapi tak bertempat. Kalau telur itu mendatangkan mujarab takpe jugak. Ini mendatangkan mudarat. Memang denjeresss!!!

Kemudian, tadi pergi ke Alor Setar untuk bermanja dengan in-laws dan cerita telur juga dibangkitkan. Dan bertambah pening bila kakak ipar tanya bagaimana nak membezakan antara yang real dengan yang cap selipar (nak cakap cap ayam tak boleh sebab ini memang datang dari ayam..akkakaka). Macam tahu-tahu aje nak dapat good luck kan, balik dari Alor Setar, saya terus membuka pesbuk. Ada orang tagged gambar perbezaan telur cap ayam ori dengan cap selipar...

What The Padiii sungguh la kan..



Jadi bila dah ada gambar ni, harap-harap kita lebih aware tentang masalah telur-telur ni ye. Harap-harap agar post saya kali ni mendatangkan manfaat kepada tuan-tuan dan puan-puan. Hehehe.. Samat membelek telur masing-masing ye! Kakakkkaka

2 comments:

My Aisy said...

telur pun dah leh ciplak...em bahaya2...

Ticer Syah said...

mmg bahaya le yang oit.. jaga2 cik salmah.. kekeke

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails