Wednesday, March 9, 2011

Bila lukisan cikgu fail!

Minggu ni still dalam topic Sea World. Memang agak slow sikit sebab saya ni tak suka rushing bab mengajar. Kalau tak faham, akan diulang sehingga faham. Kalau masih tak faham. Rasa macam nak seligi aje kan. Tapi, kena juga bagi ekstra work supaya ekstra faham. Kalau masih lagi tak faham.. saya.. saya.. saya.. saya....... arrgghhhh..mesti saya tension.

Sebelum exam week, saya pulun la nak bagi habis topic Sea World, tapi kurang berjaya sebab some of them masih pening lalat, especially part comparison...alaa..hat big, bigger, biggest tu. Nak buat ayat pon kelam kabut lagi.. huhu..

So, mula-mula sekali saya ajar paling basic.

A is big.
B is bigger than A.

Ajar dua ni je dulu. Bila dah terer, tambah lagi satu ayat..

A is big.
B is bigger than A.
C is the biggest.

Bila dah masuk tiga benda, opkoz la ada yang pening lalat. Buat-buat terlupa..Tapi, takpe.. kita practice lagi..huhu..

Dan dua hari lepas buat lagi... kali ni tulis dalam buku pulak. Kebetulan saya tak sempat nak photostate gambar, so I just draw the pictures on the whiteboard.. Dan ini hasil kopipes mereka ye..

Jangan pengsan..

Jangan pengsan..

Sepatutnya gambar mula-mula tu gambar pokok yang kecil sikit, then rumah yang besar dan gambar ketiga ialah kondominium... Dan saya dah letak nama-nama gambar kat bawah gambar tu.. tree, house, condominium

Tapi..

Tapi..

Tapi..


Dah la lukisan tak sekata.. kata nama pun salah..

Tergamak beliau kata condominium itu sebagai bookshelf (nasib baik eja bookshelf betoi)! Apakah lukisan condo ticer ni macam bookshelf? Apakah? Apakah????? Kok ye pon, ada ke bookshelf lebih besor dari rumah? Arrggghhhhhhhh!!!!

Bila tengok buku budak ni, rasa macam nak gigit pensel sampai patah!

T_T

Frust lagik! Huhuhu..sampai atimu..

4 comments:

simanis said...

akakakak...geget depa smpai lebam oittt akakakak

Ticer Syah said...

kang masuk metroll kang..akakka.glamer lak i..kekekek

My Aisy said...

sabor ye ticer...hehehe

Ticer Syah said...

kakakakka.. dok sabo tak benti nih..hua hua hua

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails