Saturday, January 29, 2011

Mari kita berhujung minggu! Yeebaa!!!

Kalau kat Kedah ni, timezone dia lain sikit dengan negeri-negeri lain. Sebab kitaorang cuti only on Friday and Saturday. Normally, kalau hujung minggu ni, most of the time kitaorang akan either berjalan tak hengat donia atau melepak saja di rumah. Hehehe.

This time (mementang gaji), kitaorang berjalan tak hengat donia masa Friday. Mula dari jam 8 pagi, join venture dengan jiran sebelah untuk pergi ke Nat. Syok ooo.. syok giler..ikan pon mahal tak hengat donia. Mementang la nak Gong Xi Fat Chai. Tak patotttt.. kijam lo! Kalau dah mahal, tak reti-reti ke nak boikot. So, boikot la operasi membeli ikan dan udang kat Nat.

Lepas solat Jumaat, terus aje ke Tesco. Amek ko.. nak kata mahal giler itu, tak le.. tapi cheaper than Nat. Kalau udang saiz XL tu le la dapat dalam RM13.90 kot.. Kali ni amek saiz L aje.. dalam RM13.50. Tengok sikit lebih kurang aje. Janji leh mamam..kakakak.. Ikan siakap pon dah murah sikit compared to last week yang mahal tak hengat. Nak hentam aku sampai RM 14 baper kupang ntah sekilo. This week hanya RM 11 kot. Tapi banyak gak ikan dah pakai eyeshadow..so, amek yang kecit konet aje. Timbangnye timbang..dalam RM7 aje. Kuikuikui.

Masa hujung minggu jugak, adalah masa untuk memberi tusen pada kanak-kanak riang sendiri di rumah. Dah 5 hari tanpa henti ajar anak orang. So, two precious day aku allocatekan untuk mereka. Maklumlah, anak-anak aku ni bukannye superKid atau superGenius. So, kena pantau all the time. Kalau tak pantau, wajib terbabas. This year, Naufal lak Year One. Lagi la dok jaga tak hengat. Dia kan ke lain dari yang lain. T_T.


Adam yang cukup senang untuk kita suruh dia buat homework or study. Panggil aje terus datang and buat..bukan macam Naufal. Berjerih nak suruh. Pastu macam-macam songeh plak tuh.. huhuhu


Pakai topi ala Top Chef, barulah dia mau study. T_T

Selamat berhujung minggu you alls!!!

3 comments:

eT said...

tu la...ujung minggu la baru nk bersosial..hehe

~Insan Biasa~ said...

kusi ko mcm kusi umah idah plak aku tgk....sejibik!

Ticer Syah said...

ET: long time no see..akkakak.. mmg le.. hari keje ni mcm singkat sangat masa..

anis: kakakaka.. beli kedai sama ka? kakakaka..kena tanya beliau nih..kuikuiui

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails