Sunday, January 17, 2010

Bertukarrrr!



Tayar Encik Kete sudah tiga tahun tak bertukar ganti. Cian dia. Sampai licin kepala dia.. botak sungguh.. botak-sebotak-botaknya. Sampaikan pi Kelantan and balik Melaka masih lagi dengan si tayar botak tu. Sungguh bahaya. So, oleh kerana dia sudah menunjukkan ciri-ciri berani mati dia tu, encik Hubby pon bawak pi kedai tayar. Putus sudah kasih sayang bersama tayar Encik Kete nih. Kuikuikui

Hajat di hati nak ambil tayar baru. RM175 sebijik. Tapi dioffernya polak tayar seperti Encik Kete yang sekenhen-- ownernya tukar sebab nak amek tayar lagi besor ponya.... apalagi.. tengok-tengok bunga elok bukan main. Maka upacara meminang pon bermula. Oh, RM100 sebiji. Amek dua bijik. Sebab dua biji tayar je yang menunjukkan botak terlampau.. wakakakka...Selepas itu, budak tayar ni sebok pomot soh trade in sport rim kitaorang yang tak baper kick kununnye tu.. kena add lagi 250.. Encik Hubby geleng pala tanda -- no way.. dengan menunjukkan wajah bukan-duit-ko-yang-nak-kuar-okeh wakakaak

Lepas tu try le naik atas pentas AJL nih. Nak check alignment la kot.. (macam pandai je citer pasal tayar si Syahidah nih..)

Teruja aku nengok..ekkeke..biasanya encik Huby pegi buat sengsorang, kali ni aku sebok nak itot!

Pastu budak ni bawak turun balik kete dan kata..
"Sudah lari la..kena tambah RM35 untuk betulkan balik.. dua tayar depan nih.. so dua skru tu RM70.. Mau kah? "
Encik Hubby angguk aje pala dengan muka dia macam bentuk kalkulator ketika ni..kekeke


So, bukak le balik tayar dan pasang skru RM35 polakkk...


Encik Hubby dah ghupa macam kalkulator -- mengira-ngira baperkah dia harus bayar. Dah la middle of the month.. Huhu..brani mati sungguh wat tayar time-time cenggini!

Then, naik balik atas pentas tu, suma dah ok. (Dah kuo duit mesti la OK kan.. ciss ko nih!)

Dan encik Hubby pon pegi la membayar jumlahnya.. Hehe.. Tak sampai tiga latot..yehaawww.. pehtu pi sebis kete polak.. pisan weh! Time sebis kete aku tak ikut sebab malas.. lepak umah MIL lagi bagus..wakakkaka..leh tulun-tulun kat dapur sambil gossip..wakakakka


Papai..mo pi sebis kete umah MILku polakk!!!

2 comments:

ONE ZABA said...

adat berkereta...gitu la.

.: mama cute :. said...

btoi tuan..kalau tak buat, dia meragam lagi jenuh la nak bayo duit sakit dia..ekekkeke

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails