Sunday, October 18, 2009

Kotak sakti!


Ini kotak sakti teman!

Elo..kali ni aku nak story pasal kotak sakti kat bilik aku..ekkeke.. terletak di atas meja sisi katil yang dah tentunya bersebelahan katil. So, kotak sakti memainkan peranan yang cukup besar dalam melengkapkan pemakaian seorang cikgu yang sentiasa perasan vogue tuh..wakakakkaa...

Awalnye kotak sakti ni mempunyai lampu dan setiap kali pintu dibuka, maka akan menyalalah lampu di dalam. Oleh kerana encik Salman terlebih terer dalam bab lampu ni, maka tamatlah riwayatnye..kena tunggu tukang buat kotak sakti ni datang le tolong ubatkan penyakit tamo nyala dia..kuikuikui..(adakah encik Jue membaca ini entry?)


Wow! Ada space lagi rupanya.. mari kita penuhkan lagii..waakkaaka

Dalam kotak sakti ni pulak, tersimpan la segala makneka barang-barang perhiasan yang terdiri dari benda-benda yang selalu orang buat perhiasan lah. Emas? Oh..giler ke haper letak dalam ni.. sudah ada experience dirompak dalam rumah gituuu... bahaya simpan tempat open nih.. wakakakka..lagipun bukan ada berjuta pong.. takat seurat dua buat pemanis badan la orang kata..kuikuikui...


Yang ni pulak akunye benda-benda alah untuk menjaga kulit dan juga body. Hehehe.. dari top to toe. Susah tol jadi ompompuan ni.. dari atas sampai bawah, luar dan dalam kena vogue okeh. Aku pakai macam-macam brand. The latest is Thalion-- nama pon macam Lion King daa..wakakakka.. beli dari tempat aku dok wat facial. Cuci muka sebulan dua kali then dah tentu la dia pomot barang dia..takkan le tak pomot..macam mana mau laku maaa...Nak tak nak kena la beli walaupun aku prefer SKII atau Artistry..kalau tak cukup kaya aku beli le Artistry..murah sket dari SKII yang dah terang-terang mahal tahap Fauziah Latiff..wakakkakaka... Tapi sangat berkesan..aku pakai SKII dulu masa two years ago sebab problem yang terlampau kat kulit sebab suka bebenor menggelupas kat tepi molot..dah le macam orang kena penyakit kuku dan molot. Bila pakai SKII terus aje gebu within 2 weeks.. sungguh comel ketika itu dan semakin cerah la kulitku.. Tapi lepas encik Salman lahir.. tak mampu la plak nak pakai lagi sebabnye kena pikirkan nursery encik Salman dah tentu la memakan ratusan ringgit..so rentikan aje.. aku tuko pada Artistry from Amway. Sangat bes juga.. dan sangat bagus.. cuma aku je malas nak pakai dan nak pi beli..wakaakka...

Then, aku pi buat treatment badan sambil-sambil wat facial yang super dasat regenyer itew.. Kalau tak sebab promotion, tak hingin la aku pon..kuikuikui. Then, dah tentula gadis-gadis ayu di Wei Wei Beauty Specialist tu mempromot barang dia.. aku beli aje deh.. kebetulan Artistry pon nak habis dan upline aku malas nak pi beli kat aku..wakakkaka.. sori boss! Maka berTHALION la aku sampai sikalang. Tapi aku rasa aku nak bertukar kembali pada Artistry sebabnya aku jeles melihat bini upline aku tu kulitnye macam telur dikupas hasil dia berArtistry selama bertahun-tahun lamanya.. waaaa..sangat taat dan tawaduk la Kak Yah ni. Kalah aku.. keje nak tuko brand tak habes-habes...hehehe



Ini plak pandangan sisi akunye meja solek dan sudah tentule hampir kesemuanya barang atas tu milik aku...pakai macam-macam...muka dok kaler itam yang rentung lagi..wakakkaka..

Korang berkenan ke kat kotak sakti teman? Aiyaa.. kami tak beli kat kedai pun.. Ni abang ipo kami yang buatkan (ke student ko buat Jue?). Dia kata dia nak buang dah sebab dah penuh dah store skolah dia. Aku pon apa lagi..merembat dengan penuh semangat kesukanan lah.. Haha. Tima kacih untuk encik Jue dan Toji sebab sudi savekan menda alah ni untuk i all. I ni memang suker benda-benda yang comel dan kiut gitu. Amat sesuai untuk menyimpan barang-barang perhiasan aku yang dah tentulah vogue macam tuan dia.. Hahahah..

Okla fwens.. esok kalau rajin aku sambung lagi.. HOH! Assignment apa tak mula lagi..giler kentang ke haper aku ni!!!!! :(

3 comments:

ONE ZABA said...

aku jamin la...pasti jadi rumah labah-labah nanti tu..wakakaka!!!!

Anonymous said...

tu dia..rete cikgu vouge katenye...aku mau kotak sakti itewww!!!

maszlavista a.k.a nasha ajis

.: mama cute :. said...

one: wakakaka.. stakat ni dah stahun dah.. ada la bebrapa kali jadi tempat pembiakan depa.. tp oleh kerana letak kat tepi katil.. senang aje aku cepus-cepus..ekkekee

masz :
sjak bla ko jadi ANON ni..bahaya tau.. ai tak layan anon2 ni..wakakkaa

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails