Thursday, January 8, 2009

Mak Mithali...kununnyer...

Huhu.. Sejak Adam masuk sekolah ni, aku kena bangun lebih hangat awal dari biasa.. Huhu. Mana taknya, kena bangkit awal nak prepare breakfast and buat bekalan untuk si Adam, and of course Naufal pon nak bawak bekal sama (dia bukan boleh abang dia lebih sket).

Day 1 : Nugget and Sosej + Air Mineral
Day 2 : Roti sapu Nutella + Air Sirap
Day 3 : Cucur Kodoks + Air Sirap Limau
Day 4 : Nasi goreng ngan telur mata kobau + Air Sirap

Tadi on the way back dia mintak...

Day 5 : Adam mintak mee goreng polaaaakkkkk + tatau air apa lagi...kuikuikui

Dulu masa tadika, aku tak baper nak siapkan bekalan sebab kat tadika semuanya complete, and makan tengahari pon disediakan secara percuma (actually dah dikira bersama yuran). Sekarang ni, dia dah skolah betul, and I was so surprised dengan harga makanan. Nasi lemak RM1 deiii.. Tak masuk lagi segala keropok-keropok, coklat dan juga roti. Air pon tak dikira lagi. So, sebagai langkah berjimat.. kekeke... Aku buat bekal bagi dia. Hehehe.. He likes it so much. Sekarang ni dah demand nak bawak apa esok pagi. Huhu..

1 comment:

aunt nora said...

Shah, u and Liyana's Mom sibling yerr? i saw the food screenshot here.. her choc mousse look sooooo yummeh yummeh! ;)

God Bless Us!

Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails